Албания все още лекува раните си от опустошителното земетресение 6.4

...
Албания все още лекува раните си от опустошителното земетресение 6.4
Коментари Харесай

Синът на Еди Рама загуби приятелката си при земетресението в Албания

Албания към момента лекува раните си от опустошителното земетресение 6.4 по Рихтер, което стана в региона на Тирана и град Дуръс, при което починаха 35 души до момента.

Една от жертвите на естественото злополучие, което удари страната, е директно обвързвана със фамилията на премиера Еди Рама, предава dariknews.bg.

24-годишната Кристи Печи, която е открита мъртва, e другарка на сина на премиера – Грегор Рама, оповестява италианският уебсайт Blitz Quotidiano.

Двамата млади са двойка от няколко години, само че единствено близки другари знаели за връзката им. Момичето бе открито в руините на 6-етажна постройка, която се срути в Дуръс. Според нейния профил във Фейсбук тя е приключила университета в Тирана със компетентност дерматология.

Грегор Рама постоянно е стоял надалеч от медиите и новината за гибелта на приятелката му евентуално нямаше да се разбере, в случай че самият той не беше написал в „ Инстаграм “, че е изгубил „ непосредствен за мен човек “ при земетресението.

„ Той почина дружно с брат си, майка си и татко си. Цялото семейство е погубено. От руините бяха извлечени единствено две тела “, разкри приемиерският наследник.

Всъщност първо са извадени телата на Кристи и татко ѝ, а по-късно и на майка и брат ѝ.

Сеизмологът Ламбро Дюни съобщи, че трусът е изместил целия град Дуръс с минимум 10 см, оповестява Albanian Daily News. Според него, това е напълно естествено, защото земетресението е било извънредно мощно. Освен това сеизмологът предизвести хората, чиито домове са развалени, да не влизат в тях до момента в който не приключат инспекциите за тяхната сигурност.

Припомняме, че кабинетът гласоподава 200 000 лв. филантропична помощ за Албания след опустошителното земетресение.

" Още един път съболезнования за жертвите в Албания. Да минем първо план на решение за одобрение на филантропична помощ в размер на 200 000 лв. ", прикани министрите Борисов.

Той добави, че вътрешното ни министерство е подготвило при потребност и 1000 палатки с пакети, имаме подготвеност да изпратим и екипи за почистване. Борисов сподели, че държавното управление е в непрекъсната връзка с сътрудниците си в Тирана.

" Това е огромна покруса, не трябва да ги оставяме сами. Имаме подготвеност и с жива мощ и с техника, по тази причина и гласуваме тези средства ", заключи министър председателят. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР