Албания се споменава като основната държава на произход на канабис

...
Албания се споменава като основната държава на произход на канабис
Коментари Харесай

Албания са отличниците на Европа! По производство на канабис

Албания се загатва като главната страна на генезис на канабис в Европа и шестата в света за интервала 2015-2019 година, съгласно последния световен отчет за опиатите през 2021 година, оповестен от UNODC, световният офис на Организация на обединените нации за престъпност и опиати.

На графиката, оповестена в отчета, „ Основни страни на генезис на канабис”, съгласно отчетите на страните членки, където са изследвани 71 страни за интервала 2015-2019 година, Албания е посочена на шесто място в света, след Мароко, Афганистан, Пакистан, Ливан, Ислямска република Иран.

Според изследването Албания е преди всичко в Европа, надминавайки Испания и Холандия. Испания се загатва като осмата в света, до момента в който Холандия е девета, оповестява Balkan web.

Посочва се също, че албанските мрежи, защото са значими в търговията с кокаин в цяла Европа, ползват по този начин наречения бизнес модел „ от край до край “, ефикасен модел, който изключва трети страни и ръководи процеса от началото до края.

" Разнообразието от участници във веригата за доставка на кокаин сред Латинска Америка и Европа улесни увеличението на наличността на кокаин в Европа ", се споделя в отчета.

В диаграмата албанците съставляват забележителна част от задграничните жители, задържани по отношение на самостоятелни изземвания на кокаин, изчислени съгласно размера на изземването.

По този метод 25% от арестите от първо равнище в търговията са на хора от албански генезис. Освен албанските групи, участващи в разпространяването на кокаин в цяла Европа, вземат участие и сърбохърватските групи. Гражданите на Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Сърбия също са се трансформирали в основни играчи при набирането на огромни количества кокаин и организирането на превоз и продажби на европейски купувачи, сочи отчетът.

Заключението е, че това събитие е довело до засилена конкуренция и по-чести случаи на съдействие сред разнообразни групи, участващи в търговията с кокаин, което е довело до по-ефективна верига на доставки, съпроводени от високи равнища на развъждане и произвеждане на кокаин в Южна Америка, и по този метод се усили наличността на кокаин в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР