Албания официално потвърди, че бившият македонски премиер Никола Груевски е

...
Албания официално потвърди, че бившият македонски премиер Никола Груевски е
Коментари Харесай

Стана ясно как Груевски е избягал в Унгария - през Албания и Черна гора

Албания публично удостовери, че някогашният македонски министър председател Никола Груевски е достигнал до Унгария, като е минал през нейна територия, съобщи БГНЕС.
Граничният бранш при албанската държавна полиция показва, че Груевски е минал през Албания през прохода Хан Хоти-Муричан на албанско-черногорската граница, оповестява Плусинфо. Не се загатва обаче нито дума за граничния пункт, през който Груевски е влезнал на албанска територия.
" Лицето Никола Груевски на 11 ноември 2018 година в 19:11 ч е излязъл от Албания през прохода Хан Хоти в посока Черна гора, като пасажер в автомобил с регистрационни номера CD1013A, благосъстоятелност на посолството на Унгария в Тирана ", съобщи албанската полиция. Също по този начин се показва, че в деня, в който Груевски е бил на територията на Албания, не е имало никаква заповед за задържане от Македония или Интерпол.
" Интепрол Скопие е изпратило информация до Интерпол Тирана на 13 ноември в 19:35 часа, че лицето Никола Груевски се търси с интернационална заповед за арест ", се показва в изказването.
Същевременно Министерство на вътрешните работи на Черна гора удостовери, че Никола Груевски влезнал в Черна гора от Албания и същия ден е напуснал страната.
" По мотив на изказванията, които са оповестени в медиите, както и интереса на медиите по този въпрос, които се отнасят до това дали някогашният министър председател на Македония Никола Груевски е влезнал в Черна гора на 11 ноември 2018 година, поради верността на информацията на обществеността разгласяваме следното: Никола Груевски напусна Черна гора в деня, когато влезе в нашата страна. Черногорската полиция изцяло спазваше правните процедури ", съобщи черногорската полиция в изказване.
В известието не са включени детайлности за кой граничен преход Груевски напусна страната или с какъв документ.
А в Будапеща позиционната партия " Моментум " налепи плакати с надпис " Търси се Груевски – държавното управление е готово да одобри още един нарушител ". На плакатите написа, че " Груевски не е първият нарушител, който Унгария приема: интернационалните нарушители идваха в Унгария като сътрудници на сирийския деспот Башар Асад ", намеквайки за лица, които са плащали пари и купували облигации, а за сметка на това са получавали унгарско поданство.
" Моментум " е млада опозиционна партия в Унгария, учредена през 2016 година. Тя не получи задоволително гласове в последните избори, с цел да има собствен представител в Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР