Алъш-веришът с Турция е за 4 млрд. евроСъседите ни от

...
Алъш-веришът с Турция е за 4 млрд. евроСъседите ни от
Коментари Харесай

В новия брой №20 на в.БАНКЕРЪ четете:

Алъш-веришът с Турция е за 4 милиарда евро

Съседите ни от полуострова, а не управниците ни са тези, които вършат нещата у нас да се случват, колкото и да ни е неприятно да го установяваме. Сърбия напира от запад за автомагистралата София-Калотина, Румъния - от север, за газова връзка и за трети мост над Дунав, а от юг Гърция желае жп и газова връзка с нас. Турция, която е на пътя на Пътя на коприната, пък търси връзка с Европа и строи целенасочено мостове над Босфора и скоростни жп линии. Освен това предлага помощ за обновяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле, а държи и газовото кранче за диверсифициране на доставките към Европейски Съюз. За страдание България не е толкоз дейна в развиването на търговско-икономическите връзки със прилежащите страни. Всичко по тематиката - единствено в новия брой на в. "БАНКЕРЪ ".

Нови кукички от името на банки

Фишинг офанзивата под прикритието на огромни български банки очевидно жъне триумф. Под опасност от блокиране на сметки би трябвало да предоставите на е-злосторниците данни за тях. Използвани са копия на истинските лога на банките, стилът е професионално-лаконичен. За първи път у нас се прави такава желязно проведена фишинг офанзива.

След пиянството на едно европредседателство

Разгулът на българското европредседателство е в разгара си. Срещата на върха на 17 май се възпява с чутовни прилагателни, даже се твърди, че българските ръководещи "пишат история “. В фантазиите си някои разпределят стотици милиарди за "свързаност " на Западните Балкани, макар че по-скоро става дума за сбъркани асоциативни връзки. Въобще пристрастеностите кипят, а, както съобщи българският министър председател, "страната в никакъв случай не е била толкоз добре ". Поради което за политически разтърсвания, да не приказваме за оставки, не може да става и дума. На всеки гуляй обаче има хора, които по някое време стартират да се замислят за след това, когато от звъна на чашите ще останат единствено тежкият махмурлук и нуждата да се разчисти. Какво следва след пиянството на едно европредседателство? Ще разберете от "БАНКЕРЪ ".

Пазарът на телекомите пораства с нови услуги

Пазарът на телекомуникационни услуги у нас е изправен пред софтуерни промени, които трансформират и бизнеса, и навиците на хората. Тримата мобилни оператори регистрираха едно относително сполучливо първо тримесечие на тази година. Най-общо може да се каже, че "Виваком ", "Мтел " и "Теленор България " демонстрираха по-големи доходи за интервала сред януари и март в съпоставяне със същите месеци на 2018-а, само че също по този начин и спад в броя на клиентите. Каква е обстановката на мощно конкурентния пазар? Може да научите единствено от в. "БАНКЕРЪ ".

Пакетът "Мобилност " активизира кавги

Почти година откакто Европейската комисия показа така наречен законодателен пакет "Мобилност " българските политици започнаха да дебатират по него. И то в присъщия си жанр - с повече кавги, гръмки заявления и персонални нападки. "Червената лампа " за политическия ни хайлайф светна едвам откакто компаниите за интернационалните транспорти се заканиха да блокират София тъкмо по време на главното събитие от българското председателство - срещата на върха на Европейския съюз, на която ще се разиска европейската вероятност за Западните Балкани. Още по тематиката - в новия брой на "БАНКЕРЪ "

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР