Аларми, модерни ключалки, кучета - понякога дори тези предпазни мерки

...
Аларми, модерни ключалки, кучета - понякога дори тези предпазни мерки
Коментари Харесай

7 знака, че крадци са набелязали дома ви

Аларми, съвременни ключалки, кучета - от време на време даже тези защитни ограничения не могат да спрат наглите крадци. Самите вие обаче можете да допринесете за сигурността си, като просто сте по-наблюдателни. Често апашите следят даден парцел известно време, преди да го оберат. От BrightSide изброяват няколко знака, сочещи, че домът ви е набелязан и би трябвало да сте нащрек.

1. Проблеми с осветителните тела. Лампите в двора или пред входа мистериозно са се развалили? Възможно е това да е дело на крадци, подготвящи грабеж.

2. Странен знак на вратата или наоколо до дома ви. Понякога нарушителите означават парцелите, в които считат, че могат да влязат елементарно.

3. Зачестили позвънявания от непознати номера, които незабавно ви затварят. Може би някой се пробва да откри по кое време сте си у дома.

4. Счупена ключалка или брава. Някой може да се е опитал да влезе в дома ви и това, че първият път не му се е получило, не значи, че няма да опитва още веднъж.

5. Нов чистач. Ако употребявате услугите на компания за разчистване и постоянно ви пращат един и същи човек, само че внезапно дойде различен, е обикновено да се усъмните. Проверете дали новият в действителност е чиновник на компанията. Непознати хигиенисти във входа също са подозрителни.

6. Липсващ отпадък. Възможно е крадци да са преровили или взели боклука ви, с цел да търсят документи или пък да се опитат да научат нещо за навиците ви.

7. Изчезнало куче. Не е речено, че щом кучето го няма в двора, то е взето от крадци, само че и такава алтернатива е евентуална. Понякога апашите разчистват пътя си авансово, като отстраняват четириногия надзирател и се връщат два или три дни по-късно, с цел да нахлуят в парцела.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР