Алабама поиска от Върховния съд на щата да одобри дата

...
Алабама поиска от Върховния съд на щата да одобри дата
Коментари Харесай

Алабама иска да извърши втора екзекуция с помощта на азотна хипоксия

Алабама изиска от Върховния съд на щата да утвърди дата за изтезанието на наказания на гибел пандизчия Алън Юджийн Милър, която ще бъде осъществена благодарение на азотна хипоксия.

Искането, подадено в сряда, идва малко по-малко от месец, откакто Алабама екзекутира Кенет Юджийн Смит благодарение на азотна хипоксия, първият път, когато спореният и необятно оспорван способ на смъртно наказване беше употребен в Съединените щати. Първоначално и Смит, и Милър бяха планувани да умрат посредством смъртоносна инжекция, само че първият опит за екзекуция на Смит беше провален и този на Милър беше анулиран.

Първоначално изтезанието на Милър трябваше да се състои на 22 септември 2022 година, само че беше анулирано, когато чиновниците откриха, че не могат да завършат изтезанието преди крайния период в среднощ. След това Милър заведе федерален иск против гибелта посредством смъртоносна инжекция, която Департаментът по пандизите в Алабама се е опитал да употребява при първия опит за екзекуция, съгласно делото.

те го бо...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР