Алаа Салах е името на 22-годишно момиче от Судан, за

...
Алаа Салах е името на 22-годишно момиче от Судан, за
Коментари Харесай

22-годишна активистка от Судан вдъхновява хиляди да протестират

Алаа Салах е името на 22-годишно момиче от Судан, за чиято постъпка по време на всеобщите митинги в Судан от тази седмица споделя Си Ен Ен. Резултатът от тях пристигна през днешния ден със свалянето на президента, управлявал с стоманен пестник страната в продължение на десетилетния.
 Преврат смъкна президента на Судан Омар ал-Башир  Протестиращи в Судан желаят оставката на президента Омар ал-Башир
Младата журналистка Салах се качва върху покрива на спряла кола, с цел да разсъни тълпата, която дни наред се опитвала да принуди президента на Судан Омар ал-Башир да се отдръпна. „ Исках да приказвам с хората, да приказвам против расизма и трибализма във всичките му форми, които засягат всички сфери на живот. Излязох от името на младежите, с цел да кажа, че Судан е за всички “, споделя тя.

Няколко дни по-късно посланието ѝ става знак на митингите в Судан и е основно за суданските дами. Снимката на Салах, облечена в бяла тога и златни обеци на луната, въодушевява хиляди да не престават да скандират „ Революция! “.

„ В този миг Салах представляваше всички судански дами и девойки и тя въодушеви всяка една от тях “, споделя Лана Харун, създател на фотографията на активистката. „ Тя разказваше за суданските дами. Беше съвършена “, прибавя Харун.

Самата Салах е сюрпризирана от лавинообразната реакция към фотосите и клиповете ѝ. Не я очаквала, само че е щастлива, че хората обръщат по-голямо внимание на митингите. Разказва, че облеклото ѝ тогава носи символика - приказва за мощ, непорочност и храброст. Убедена е, че дамите са изиграли основна роля в триумфа на митингите.

Златните обеци на Салах са обичайни булчински бижута, цялото ѝ облекло припомня облеклата, носени от дамите на митингите през 60-те, 70-те и 80-те години против предходни военни диктатури.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР