Ал-Ула. Шведската състезателка Микаела Ахлин-Котулински, която е тестови пилот на

...
Ал-Ула. Шведската състезателка Микаела Ахлин-Котулински, която е тестови пилот на
Коментари Харесай

Шведка стартира в елофроуд серията Extreme E - видео

Ал-Ула. Шведската състезателка Микаела Ахлин-Котулински, която е тестови водач на Continental е в екипа на JBXE на британеца Дженсън Бътън и споделя пилотската кабина на електрическия джип офроудър " Одисея 21 " с някогашния международен първенец във Формула 1.

Шведската пилотка неведнъж провокира сензации на пистата:- през последните години се състезава сполучливо в R-Cup на Scirocco Германия и в рали кроса. През 2016 година тя се състезава в класирането за юноши на ADAC GT Masters и през 2017 година в Audi Sport Racing Academy, преди да се реалокира в Скандинавското състезание за туристически коли през 2018 година, където написа история на автомобилния спорт - като първата и единствена жена, която се е състезавала в тази серия към днешна дата и е победител.

Като тест водач и дипломат на марката за Continental, Ахлин-Котулински към този момент беше част от създаването на гумата CrossContact Extreme, с която всички екипи са оборудвани за надпреварите. Това, че тя също ще бъде част от спортната поредност, я прави горда и щастлива, както споделя:

" Много съм щастлива, че съм част от екипа на JBXE дружно с Дженсън Бътън. Изглежда, че една моя фантазия се сбъдва. Не единствено, че мога да карам с толкоз приказен съотборник, само че и двамата в действителност имаме вяра в триумфа и бъдещето на серията Extreme E. "

Състезанието стартира на 3 април 2021 година в Ал-Ула (Саудитска Арабия), продължава на 29 май в Дакар (Сенегал), по-късно на 28 август в Гренландия, на 23 октомври в Бразилия и приключва на 12 май в Огнена земя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР