> Ал КапонеОрганизацията изгражда мрежи за нелегално производство и разпространение

...
> Ал КапонеОрганизацията изгражда мрежи за нелегално производство и разпространение
Коментари Харесай

Българин е имал водеща роля в мафиотската структура на Ал Капоне по време на Сухия режим

 > Ал Капоне
Организацията построява мрежи за незаконно произвеждане и разпространяване на алкохол по време на Сухия режим през 30-те години на предишния век. Властите в Съединени американски щати постановат възбраната, с цел да се ограничи използването на питиета със наличие над 0,5% алкохол на територията на всички щати от 1920 до 1933 година

По това време пиенето в Америка се е трансформирало в един от най-вредните привички, импортирано от имигрантите. В началото закононарушенията след приложимост на алкохол в действителност намалели, само че скоро възбраната се трансформирала в идеална среда за незаконно произвеждане и търговия с алкохол под контрола на мафията.

Според отчетите на ФБР в този развой забележителна роля изиграва и българинът Сребрин Анастасов. Той е индивидът, разкрил метода за превръщането на отровния денатуриран алкохол в изцяло безопасен и подобаващ за произвеждане на спиртни питиета. Разследващите мощния незаконен профсъюз открили, че българинът и неговите съучастници са спечелили милиона - сума, която след приспадането на инфлацията се равнява на днешните 0 милиона, написа " България през днешния ден ".

Разследването на федералните сътрудници открива, че в незаконната мрежа са забъркани 31 компании и 65 души, а също - корумпирани ченгета и държавни чиновници на високо равнище. Най-голямата мафиотска конструкция за незаконен алкохол е разрушена при интервенция на ФБР на 10 февруари 1930 година в няколко щата. Сред десетките закопчани е и Сребрин Анастасов, а пресата го разказва като " мистериозна личност ". Преди да се захване с незаконната филтрация на алкохол в Америка, българинът бил парфюмерист в Париж.

През 1923 година отпътувал за Чикаго по покана на нюйоркска козметична компания. Той запазил българското си поданство и основал компания за производството на дезинфектанти. Докато работел в нея, разкрил способ за извличането на ароматните масла от козметичните артикули за уединяване на чистия алкохол.

В идващите години Анастасов развива мрежа от контакти с 80 държавни чиновници от профилирани институции, които позволяват търговията с денатуриран алкохол. Компанията му получава зелена светлина да закупува големи количества. Анастасов го пречиства и препродава за производството на незаконни спиртни питиета. Той не е първият, който съумява да пречисти денатуриран алкохол и да го направи кадърен за пиянство.

Това е правено и преди него, само че в крайния артикул постоянно е оставал противен усет, който даже тонове есенция не могат да прикрият. Методът на Анастасов отстрани този проблем. Това се оказва основа за извънредно доходния незаконен бизнес с алкохол при сухия режим. В резултат на интервенцията на ФБР в Чикаго са наказани десетки мафиоти от незаконния профсъюз на Ал Капоне, измежду които и българинът Сребрин Атанасов. Присъдите са произнесени от илинойския юрист Уолтър Провайн, който по това време е и основен прокурор на Съединени американски щати. Сухият режим в Америка е отстранен две години след разбиването на мафиотската конструкция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР