Ал Хорфърд няма да активира удължаващата клауза в договора си

...
Ал Хорфърд няма да активира удължаващата клауза в договора си
Коментари Харесай

Хорфърд няма да удължава договора си с Бостън

Ал Хорфърд няма да задейства удължаващата уговорка в контракта си с Бостън и ще бъде свободен сътрудник от 1 юли. 33-годишният доминканец можеше да се възползва от залегналото изискване в договора и да си подсигурява $30.1 милиона и още един сезон в редиците на Селтикс, само че даже и след решението му, той ще договаря с клубното управление за нова договорка.

Според ESPN двете страни имат “взаимен интерес” за нов контракт, само че заплатата на Хорфърд ще бъде по-ниска, с цел да може Бостън да се снабди с по-добри варианти на трансферния пазар това лято. Бившият баскетболист на Атланта се причисли към “келтите” като свободе сътрудник през 2016 година.

Boston Celtics center Al Horford will not exercise the $30.1M option on his 2019-20 contract and become an unrestricted free agent, league sources tell ESPN. Horford and the Celtics both have interest in working toward a new deal in July, sources tell ESPN.
— Adrian Wojnarowski (@wojespn) June 18, 2019
В 68 мача за Бостън през предишния сезон той има приблизително по 13.6 точки, 6.7 битки и 4.2 асистенции. В 9 плейофни мача индикаторите му пък са 13.9 точки, 9.0 битки, 4.4 асистенции и 0.8 чадъра.

Хорфърд е петкратен участник в Мача на звездите, а като колежанин има две трофеи с тима на Флорида.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР