Ал Хорфърд (Boston Celtics) блокира опита за забивка на Робърт

...
Ал Хорфърд (Boston Celtics) блокира опита за забивка на Робърт
Коментари Харесай

Възходът на NBA извън САЩ

Ал Хорфърд (Boston Celtics) блокира опита за забивка на Робърт Кавингтън (Philadelphia 76ers).

Все повече консуматори избират да следят дуелите от NBA онлайн. Още по тематиката
Amazon търси уголемение към лъчение на спортни събития

Идеите на компанията могат да разрушат доста обичайни бизнес модели
22 ное 2016
НБА се глобализира

Расте броят на чужденците в лигата
15 юни 2007 Миналата седмица в цялостната до краен лимит мултифункционална зала в Лондон 02 Arena се организира паметен баскетболен театър. Един против различен излязоха тимовете на Philadelphia 76ers и Boston Celtics в мач от постоянния сезон на NBA. Мачът беше от огромно значение и за двата тима. " Детелините " бяха окуражени да завоюват 7 поредна победа, която да ги задържи на първото място в Източната конференция. От друга страна, 76ers се борят за влизане в топ 8, което ще им обезпечи присъединяване в плейофите. Поради това ползата към дуела беше прекомерно висок и билетите бяха продадени за по-малко от час.

След оспорвана борба Boston победи Sixers със 114 на 103, като в основата на триумфа беше гардът Кайри Ървинг. Срещата е била следена от 330 млн. фенове онлайн и по тв канали. Освен това последните изследвания демонстрират, че баскетболът става все по-популярен в международен мащаб, написа Financial Times.

Нарастващ интерес към NBA

Уайц Граусбек, съсобственик на Boston Celtics, разяснява, че последователите на баскетбола се усилват и отвън Северна Америка. Той съобщи, че е в сектора от 15 години и не е очаквал сходни темпове на развиване.

Генерираните доходи на всички 30 тима от NBA от предходния сезон ще доближат 8 милиарда $, което е растеж от 20%, сочат данни на Sport Business Journal. Тенденцията се дължи на покачвания брой покупко-продажби за даване на телевизионни права. Най-престижната лига подписа 10-годишен контракт за тв права в Съединени американски щати за 24 милиарда $ през 2014 година Споразумението включва и обезпечаването на онлайн услуги от Turner Broadcasting, която е дивизия на Time Warner. Платформата на групата разрешава на консуматори от Съединени американски щати и други страни да гледат дуелите от шампионата.

Услугата League Pass е била употребена от общо 26.7 млн. цифрови консуматори през сезон 2015-2016 година Средствата от годишните заплащания за достъп до мачовете доближават до 2.7 милиарда $.

Ролята на цифровите услуги

През последните години баскетболните фенове се усилват и в Китай. Китайският държавен канал CCTV излъчва мачовете от NBA в страната. Също по този начин спортната лига се споразумя с китайския интернет колос Tencent в договорка за стрийминг услуги на стойност 700 млн. $.

Най-престижната баскетболна лига не е единствената, която се е насочила към онлайн услугите. Висшата британска лига и американската NFL са сключили редица покупко-продажби за стрийминг лъчение с разнообразни компании, защото феновете им пред телевизионните екрани са намалели.

Граусбек счита, че NBA има предимство по отношение на конкурентните шампионати при цифровите услуги, защото мачовете се играят на закрито, яснотата е на положително равнище и продължителността им е към 2 часа и 15 минути. " Поради тези аргументи дуелите са комфортни за гледане от мобилен телефон и генерираните приходи от стрийминг услуги са доста високи ", изяснява Граусбек.

През последните 5 години комбинираната стойност на отборите от NBA се е повишила с 250% до 40.63 милиарда $, демонстрират данни на Forbes.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР