Аквариумът в Генуа е най-големият в Италия и вторият по

...
Аквариумът в Генуа е най-големият в Италия и вторият по
Коментари Харесай

Аквариумът на Генуа - най-големият в Италия и вторият по големина в Европа

Аквариумът в Генуа е най-големият в Италия и вторият по величина в Европа. Разположен в остарялата пристанищна част на града и с площта си от 3100 кв.м., той е член на Европейската асоциация по зоология и акваристика (EAZA). Нейни членове са над 430 души от 41 страни, а задачата й е да се сътвори една общественост, за по-добра съгласуваност за обособени действия и планове, както и запазване на многообразието от скотски типове.
Аквариумът на Генуа е построен през 1992г. във връзка на международното ревю “Genoa Expo ‘92”, когато се означават пет века от откриването на Новия свят от Христофор Колумб. Според мнозина дизайнът на постройката припомня на транспортен съд, който всеки миг ще отплава в намерено море. Той е дело на архитекта Ренцо Пиано, а интериорът е дело на Питър Шермайеф.

Ежегодно аквариумът посреща над 1млн. гости, които могат да се насладят на всички типове морски жители – от делфини и акули, до костенурки и пингвини. Създателите на това неповторимо оборудване са съумели да пресъздадат детайлно естествения хабитат на разнообразието от скотски типове.

Резервоарите, които приютяват морските жители, са над 70, а общото количество вода в тях надвишава четири милиона тона служещи за дом на над 12 000 типа от подводните жители. Интересна детайлност е, че през 1998г. архитектите са добавили към постройката корпус от същински транспортен съд, носил името “Nave Italia”, който се свързва с аквариума посредством кулоар.






На дъното на кораба стените му служат като резервоари, през които посетителите могат да чуят вълните, ехото от звуците във водата и морските течения. Тази част от музея предлага и едно неповторимо по рода си преживяване, което не се случва всеки ден – посетителите могат да допрян с ръка част от морските жители чрез специфични басейни.
Разположен в центъра на остарялото пристанище на Генуа, аквариумът предлага и опция за осъществяване на разнообразни бизнес събития, семинари и коктейли, измежду компанията на морските жители и тематично обзаведените пространства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР