Аквапарк и минерален обществен басейн ще бъдат изградени в софийския

...
Аквапарк и минерален обществен басейн ще бъдат изградени в софийския
Коментари Харесай

Басейни и атракциони в столичния парк „Възраждане“, вижте как ще изглежда

Аквапарк и минерален публичен басейн ще бъдат построени в софийския парк „ Възраждане ” до края на идната година. 25-те декара от парцела, останали неоползотворени, ще са разграничени на паркова и на развлекателна част. Инвестицията и собствеността е на общинското сдружение „ Софийски парцели ” и е планувано за тази част от парка да бъдат изхарчени не повече от 9.5 милиона лв..
 
До края на 2019-та година се чака целият парк „ Възраждане ” да бъде приключен. Най-новата част е била обект на редица каузи и частни искания, само че теренът в последна сметка е предпазен като общинска благосъстоятелност, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. Парковата част от терена ще е по-голяма от развлекателната, която планува закрит плувен басейн и аквапарк:
 
„ Аквапаркът планува и зони за деца, детски басейн, бебешки басейн и други атракциони. В същото време се планува да има и водоналивна зона, с цел да може хората да се възползват от минералната вода, която се намира на тази територия “, сподели Фандъкова.
 
Изпълнителният шеф на общинското сдружение „ Софийски парцели ” – Димитър Шивачев, изясни, че направеният проект е ориентиран най-много към децата:
 
„ Най-големият басейн е детският с повърхност от 680 квадратни метра, в който има ситуирано водно игрово оборудване с 4 пързалки. Има детски басейн с повърхност от 123 квадратни метра 60 см дълбочина, има бебешки басейн с дълбочина 20 см, развлекателен басейн с повърхност 300 метра, и масажен басейн “.-->
 
Пързалките ще бъдат 8-метрови, а не 10 за по-голяма сигурност.
 
В парка ще има няколко площадки за отмора и шезлонги в тревата.
 
Междувременно Сдружение „ За земята ” внесе подписка на жители с искане оползотворяването на боклуци да се реализира посредством разделно събиране, а не с създаване на апаратура за изгаряне на боклуци на територията на Топлоелектрическа централа „ София ”, тъй като това ще коства доста по-малко и е по-екологично. Кметът Йорданка Фандъкова сподели, че тяхната концепция не пречи като спомагателна мярка на централата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР