Аквакултурите се нуждаят от огромни капиталови инвестиции и желание да

...
Аквакултурите се нуждаят от огромни капиталови инвестиции и желание да
Коментари Харесай

Светът има нужда от $55 милиарда, за да спре недостига на морски дарове

Аквакултурите се нуждаят от големи финансови вложения и предпочитание да бъдат възприемани посредством нов метод на мислене, в случай че светът желае да избегне голям недостиг в производството на морски блага до 2050-а година.

Това е предизвестието на финансовия мозъчен концерн Planet Tracker, който предвижда, че световното търсене на морски блага се чака да доближи 267 милиона тона до 2050 година На този декор индустриалните равнища се чака да доближат едвам 217 милиона тона.

Това е един същински " Aqua неуспех ", споделят от организацията. Произтичащата разлика в доставките от 50 милиона тона се чака да се утежни заради загубата на биоразнообразие от свръхконцентрирания лов на риба, така като 10-те страни с най-голямо произвеждане на морски блага генерират 89% от морските блага в света.
 Снимка 598901
Източник: EPA/БГНЕС

Над 75% от производството на аквакултури се насочва единствено към 3 типа:
сьомга скариди пангасиус
 казва, че са нужни $55 милиарда финансови разноски до 2050 година, с цел да се избегне дефицитът. Проблемът е, че водещите 57 регистрирани производители на аквакултури не могат да си разрешат да го финансират сами.

Авторите пишат: " Оставена непроменена, аквакултурата не може да изхрани света - стабилно или по различен метод. "

Технологиите под формата на офшорно рибовъдство, системи за рециркулация на аквакултури (RAS) на сушата и лабораторно отгледани " култивирани морски блага " се планува да допринесат единствено с 4,6 милиона тона увеличено произвеждане до 2050-а година. Това е единствено 2% от предстоящото общо търсене.

Само оправянето с този проблем изисква минимум $30 милиарда финансови вложения. Докладът твърди, че посредством използването на диверсифициран модел за произвеждане на морски блага посредством увеличена приложимост на култивирани морски блага, на двучерупчести (като миди и стриди), както и на морски водорасли - посредством преход към регенеративна система за аквакултури, световното произвеждане на морски блага може да се усили с 45 милиона тона.

Предимство на тези групи типове е, че не се нуждаят от храна.

Световните финансови институции са призовани да плануват нужните финансови разноски от най-малко $55 милиарда за софтуерен напредък и регенеративна аквакултура за прехода към по-устойчиво произвеждане на морски блага.

Това би трябвало да помогне за превъзмогване на дефицита на предложение, като в същото време да се отбрани биоразнообразието на океаните и цената на риболовната промишленост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР