Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Мездра получи нов кувьоз, който

...
Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Мездра получи нов кувьоз, който
Коментари Харесай

Болницата в Мездра получи нов кувьоз от инициативата „Капачки за бъдеще“

Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ – Мездра получи нов кувьоз, който да размени остарялата амортизирана техника в отделението. Дарението e част от самодейността „ Капачки за бъдеще “, подета от Лазар Радков и Мартина Йорданова.
„ Поискахме информация от Министерство на здравеопазването, в която видяхме, че в Мездра кувьозът е остарял, рециклиран и от дълго време спрял да извършва функционалностите си. Затова се организирахме и успяхме да дарим чисто нов кувьоз за болничното заведение тук. “, показа Радков.
Новата инсталация е плод на дейните дейности на всички жители на общината, които съумяха да съберат над 14 тона пластмасови капачки.
„ Един кувьоз коства сред 15 и 17 милиона капачки – всяка капачка е значима стъпка към реализирането на нашата цел - всички деца да имат еднакъв старт в живота. “, съобщи Мартина Йорданова.
Мездра е деветият град, в който акцията подарява кувьоз. Организаторите регистрираха, че Северозападна България се включва извънредно сполучливо в самодейността. Преди това кувьози бяха дарени в Левски и Бяла Слатина. Предстои кувьози да получат и лечебните заведения в Първомай и Харманли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР