Акушерките посрещат професионалния си празник с напомняне на една негативна

...
Акушерките посрещат професионалния си празник с напомняне на една негативна
Коментари Харесай

Как отбелязват професионалния си празник акушерките в болница Света София

Акушерките посрещат професионалния си празник с увещание на една отрицателна наклонност, обвързвана с демографската рецесия. 2017 година е сложила скръбен връх по ниска раждаемост, демонстрират данните от регистъра на ражданията на здравното министерство. Днешният ден на родилната помощ експертите посрещат и с претенции за по-достойно възнаграждение и по-добри условия на работа. Липсата на фрагменти е другият сериозен проблем в лечебните заведения.

София

Мая Бонева работи като акушерка към този момент 37 години и обича своята специалност, без значение от инфарктните моменти. Не брои бебетата, които е изродила, тъй като не гони количество, а единствената й цел е да посрещне новият живот сполучливо.
Мая Бонева, Главна акушерка на ПСАГБАЛ " Света София ": Като старша акушерка имахме едно дежурство, в което от 7 до 13,30 направихме 16 раждания, целият екип несъмнено. В подобен миг мобилизацията е страхотна, духът е страховит и работим като един човек.
Успешен старт на годината регистрират като цяло в болница " Света София ".

Гергана Коларова, изп. шеф на ПСАГБАЛ " Света София ": До момента са родени 160 бебета, здрави, доста сме щастливи от този факт.
Сред най-сериозните проблеми е неналичието на млади фрагменти поради неприятното възнаграждение и желанието за реализация в чужбина.

Столична община ще отпусне в допълнение 10 млн. лв., само че парите са ориентирани не за заплати, а за нова техника и възстановяване на изискванията на труд.

Дончо Барбалов, зам. -кмет на София: Що се отнася до заплатите, това към този момент е в пълномощията на шефовете на лечебните заведения да дадат такива заплати, каквито биха могли, от една страна да подтикват, от друга, каквито биха могли да си разрешат.Гергана Коларова: Много се приказва за повдигането на минималната заплата само че и ние тази година актуализирахме заплатите на акушерките, с цел да има някаква правдивост въпреки всичко. Не може хигиенистка, която няма никакво обучение да взима с 20-30 лв. по-малко от една акушерка, която има извънредно тежък и виновен труд.
От болничното заведение се надяват макар цялостната наклонност за спад на раждаемостта, да имат една сполучлива година с доста родени здрави бебета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР