Akuo Energy, водещ френски независим производител на възобновяема енергия, финализира

...
Akuo Energy, водещ френски независим производител на възобновяема енергия, финализира
Коментари Харесай

Четири ВЕЦ-а в България вече са с нов собственик

Akuo Energy, водещ френски самостоятелен производител на възобновима сила, завърши придобиването на портфолио от четири дейни водноелектрически централи в България с потенциал 63 MW, оповестиха от компанията.

Обект на договорката са Водноелектрическа централа " Кокаляне " с мощ 22 MW, Водноелектрическа централа " Пасарел " (30 MW), Водноелектрическа централа " Яхиново " (7 MW) и Водноелектрическа централа " Джерман " (3 MW). Досегашен притежател бе френската EDF, с мажоритарна държавна благосъстоятелност. Цената на договорката не е ясна.

" Придобиването на портфолиото разрешава на Akuo Energy да ускори водноелектрическото си поделение и да форсира активността си в България ", разясняват от компанията.

Към екипа ѝ ще се причислят 30 инженера и механически експерти, които до момента са управлявали централите.

Придобиването оказва помощ на Akuo Energy да реализира задачата си да се трансформира в огромен енергиен състезател в централна Европа. Компанията оперира в района от 2010 година и има активи в Хърватия, Черна Гора, Украйна, както и планове в Гърция, Сърбия и Косово.

Към края на 2017 година Akuo Energy е вложила над €2,1 милиарда в общ потенциал от 1,1 GW. В момента се създават планове за още 2 GW. До 2022 година компанията възнамерява общ потенциал от 3 500 MW.

Приходите ѝ възлизат на €205 милиона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР