Актьорските изпълнения на премиера Бойко Борисов, шофиращ джипката си из

...
Актьорските изпълнения на премиера Бойко Борисов, шофиращ джипката си из
Коментари Харесай

Борисов и Горанов: Джипката е над парламента, а лобизмът е над принципите

Актьорските осъществявания на премиера Бойко Борисов, шофиращ джипката си из страната с министри на задната седалка, към този момент една година " забавляват " народа и се одобряват като част от типичния борисовски ПР, който като план има и мощни страни.

Изпълнението от петък сутринта обаче не беше по никакъв начин занимателно.

Докато депутатите от ГЕРБ се чудеха по какъв начин да защитят и прокарат в пленарната зала разпоредената от водача им лобистка корекция в Закона за Данък добавена стойност в поддръжка на един от най-сивите браншове в страната - ресторантьорството, Борисов се включи " лайф " във Facebook от джипката си, обикалящ Перник с кмета на града Станислав Владимиров и с финансовия министър Владислав Горанов. Това стана в миг, в който опозицията на няколко пъти прикани който и да е представител на Министерството на финансите да излезе на трибуната в пленарната зала и да изясни позицията на институцията по тематиката.

Самият Горанов единствено преди ден бе подписал извънредно отрицателно мнение за поправката за Данък добавена стойност, съгласно което тя е в прорез с правилата на българската данъчна система и може да докара до повдигане на общата ставка по Данък добавена стойност на 24% или на налог облага – на 18%. Вместо да се яви в Народното събрание персонално да изясни на депутатите тежките опасности за приходите и данъчната система от разпореждането на премиера и в тази ситуация негов водач – Бойко Борисов, или вместо най-малко да замълчи, Горанов се включи в циничния скеч на министър-председателя.

Очевидно задачата на доста зле замислената проява бе да се покаже, че финансовият министър няма да подава оставка, че всичко в ръководството е наред и че няма да има никакви политически последици нито от абсурда към обвинения за 11 закононарушения хазартен необут Васил Божков, нито от празната кардинална позиция, която Горанов защитаваше години наред – че Данък добавена стойност няма да се пипа, до момента в който той е финансов министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР