Актьорите са разказвачи на истории още от времената на древните

...
Актьорите са разказвачи на истории още от времената на древните
Коментари Харесай

Време за четене: 33 пътеписа за пътешествия, променили някои от най-известните актьори, режисьори и сценаристи

Актьорите са разказвачи на истории още от времената на античните гърци. А откогато Холивуд излезе отвън рамките на киностудиата, тези разказвачи пътуват до отдалечи кътчета на планетата, с цел да описват своите истории.

„ Холивудските типажи “ са номади, от една страна поради работата си, само че постоянно и по природа. Актьорите пътуват с необятно отворени очи и наострени уши – от време на време го вършат неумишлено, различен път преднамерено. Те непрекъснато търсят характери, вглеждат даже в най-малките елементи от държанието на хората или измененията на гласа им, събират цялата тази информация, с цел да си я напомнят след време и да употребяват в някоя роля.

Така двама създатели - Андрю Маккарти и Дон Джордж , вземат решение да помолят някои от тези странстващи разказвачи да опишат своите най-лични, вдъхновяващи, занимателни, смущаващи и човешки истории, претърпени по време на пътешествията им. Резултатите са обединени в сборника „ Пътешествие като на кино “ , който надвишава първичните им упования.

 книга кино издателство Киви/Вакон ООД

Тридесет и трите истории, написани от фамозни артисти, режисьори и сценаристи от целия свят са богати, ярки и надълбоко персонални. Всички разкази са се случили на най-различни места по света, разграничават се по своите сюжети и въодушевление, само че има нещо, което ги сплотява: пътуването по необятния свят може да направи живота ни по-хубав, по-весел, изпълнен със познания – може да го промени.

 книга кино издателство Киви/Вакон ООД

За създателите

Андрю Маккарти е артист, режисьор и създател на текстове за пътешествия. Снимал се е допълнително от двадесет кино лентата, измежду които „ Красиви в розово “, „ Огън на свети Елмо “, „ На дъното “, „ Клуб „ Радост и шанс “ и „ Водопадите Мълхоланд “. Участва в бродуейската пиеса Side Man, отличена с премия „ Тони “, както и в пиесата The Boys of Winter. Снимал се е в няколко телевизионни сериала, в това число в два сезона на „ Триумфът на червилата “. Работил е и като режисьор на тази продукция. Той написа материали и се изявява като редактор в списание National Geographic Traveler. Негови публикации са оповестени в Atlantic, Slate, Travel + Leisure, Bon Appétit, Islands, Afar и National Geographic Adventure.

Дон Джордж е редактор на други антологии на „ Лоунли Планет “, в това число A Moveable Feast, The Kindness of Strangers and Tales from Nowhere. Той е също създател и на Lonely Planet Guide to Travel Writing. Дон е редактор на отдела за пътешествия на „ Лоунли Планет “, редактор на отдела за пътувания на San Francisco Examiner & Chronicle и основател и редактор на раздела Wanderlust на интернет портала Salon.com. В момента е създател, редактор и колумнист в National Geographic Traveler, редактор и блогър в Gadling.com и редактор на списанието за литература и пътешествия Recce (www.geoex.com/recce). Дон постоянно взе участие в телевизионни и радио излъчвания като специалист по пътешествията.
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  Могат ли децата да учат непознат език бързо, елементарно и занимателно? Обратно в час Могат ли децата да учат непознат език бързо, елементарно и занимателно?  5 изречения, които трансформират детето в комплексиран възрастен Обратно в час 5 изречения, които трансформират детето в комплексиран възрастен  Мъдрите правила, по които еврейските родители възпитават умни деца Обратно в час Мъдрите правила, по които еврейските родители възпитават умни деца Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР