Актьорите от Държавния куклен театър във Варна имат специална изненада

...
Актьорите от Държавния куклен театър във Варна имат специална изненада
Коментари Харесай

Варненският куклен театър с изненада за малките си почитатели във фейсбук

Актьорите от Държавния куклен спектакъл във Варна имат специфична изненада за децата, които тази събота и неделя няма да могат да се срещнат онлайн с обичаните си приказни герои поради заплахата от ковид.

Детските представления в почивните дни се анулират за първи път в историята на театъра. Затова от 14 март, всеки уикенд, срещите с най-малките фенове на кукленото изкуство ще стават онлайн на фейсбук страницата на театъра. Така, представленията стават налични за децата в цялата страна, освен за тези във Варна.

Една занимателна и необикновена среща -куклен спектакъл вкъщи, приказна история, разказана онлайн в интернет от варненски куклени артисти.

Красимир Добрев - куклен артист: Безкрайно доста обичаме децата и желаеме те да не останат без приказка. Поради тази причина имаме изненада към тях, една прелестна изненада, която ще бъде тъкмо в 11 часа всяка събота и всяка неделя. Не е зрелище никога, само че има кукли, има приказка, има артисти.

Виртуалните срещи на децата с обичаните актьори, кукли и герои не замества насладата от общуването онлайн, само че е единстен вид за това театърът да участва в всекидневието на най-малките.

Красимир Добрев - куклен артист: Всеки един артист има потребност от аудитория, ние също, от нашата дребна аудитория. Всеки един артист ще има опцията да поздрави децата. Петминутка е, малко време, през което те да стоят пред компютъра, не повече. Имат настолни игри, имат книги, имат редица занимания, с които могат да се занимават, компютъра по-малко.

Децата ще имат опция да разискват на интернет страницата на театъра какво още желаят да гледат. И макар че салонът ще остане празен, то събраните лайковете за самодейността, единствено за ден радват актьорите от кукления спектакъл.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР