Актьорите близнаци от трупата на Народния театър Дарин и Деян

...
Актьорите близнаци от трупата на Народния театър Дарин и Деян
Коментари Харесай

Дарин и Деян Ангелови откриват лятната сцена на Народния театър - slava.bg

Актьорите близнаци от трупата на Народния спектакъл Дарин и Деян Ангелови ще дадат начало на срещите под звездите навън на 10 юни. Вечерите, в които актьори, режисьори, драматурзи и другари на театъра ще споделят от близко познати и непознати обстоятелства за себе си, ще се организират на новата открита сцена „ Зад театъра “ с начален час 21.30.

Дарин и Деян са едни от най-разпознаваемите лица на Народния и играят дружно в няколко представления. Последното от тях – „ Вуйчо Ваньо “, имаше премиера броени дни преди началото на изключителното състояние. Сега двамата се завръщат нетърпеливи да се срещнат със феновете и да опишат любопитни истории от годините, прекарани в театъра и от следването в НАТФИЗ в класа на незабравимия Стефан Данаилов.

Същата вечер, само че от 19.00 часа на Голяма сцена сезонът ще бъде открит и вътре, където ще се играе моноспектакълът „ Пътят към Афродита “ на Бойка Велкова. Специален посетители е виртуозният музикант Теодосий Спасов. Велкова, Параскева Джукелова и Радина Боршош чакат фенове и на 11 юни от 19.00 часа. Същата вечер срещата навън от 21.30 ще бъде с една от най-четените и обичани модерни поетеси и драматург в Народния спектакъл – Мирела Иванова, и с един от най-харесваните и представени български писатели, „ живия класик измежду нас “ – Владимир Зарев, създател на фамозния и преведен на доста езици разказ на прехода „ Разруха “, на трилогията „ Битието “, „ Изходът “, „ Законът “ и още дузина книги.

Те ще опишат по какъв начин населяват дружно необятния свят на думите: единият обожава котки, а другият кучета, единият обича шеметната нервност на огромните градове, а другият стихията на морето. Ще има и специфична изненада за гостите на вечерта.

На 12 и 13 юни Голяма сцена ще отвори порти за феновете си с един от най-дългогодишните спектакли на театъра – „ Контрабасът “ на Валентин Ганев, който предходната година означи зрелище №300. Два часа и половина по-късно на откритата сцена специфични посетители ще бъдат режисьорът Диана Добрева, основала хитовите спектакли „ Бащата “, „ Синът “ и „ Калигула “ в Народния спектакъл, композиторът Петя Диманова, чиято магнетична музика звучи в представленията, и артистът Константин Еленков, който феновете познават от „ Бащата “ и изключителната роля на Одисей в едноименния театър.

На 14 юни на Голяма сцена може да гледате спектакъла „ Даскал “, с който артистът Стоян Пепеланов и режисьорът Юрий Дачев отдават респект на огромния Велко Кънев.

Вечерната среща под звездите довечера ще е с един от най-дългогодишните артисти в трупата – Марин Янев, който е заречен до броени дни да разкрие каква изненада е подготвил за гостите си. Той е и тазгодишният притежател на премия „ Икар “ за повсеместен принос към театъра.

Източник: Монитор

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР