Актьори влизат в ролята на Тръмп и Ким преди срещата

...
Актьори влизат в ролята на Тръмп и Ким преди срещата
Коментари Харесай

Ще може ли Тръмп да постигне сделка и с Ким на историческата среща в Сингапур

Актьори влизат в ролята на Тръмп и Ким преди срещата в Сингапур

Още по тематиката
Как Северна Корея си обезпечава непозната валута макар глобите

Търговският недостиг на страната с Китай продължава да нараства
6 юни 2018
Двете Кореи си сверяват часовниците

След прочувствената среща на Ким и Мун в Панминчжон стартира комплицираната дипломатическа игра за постигането на помиряване на Корейския полуостров
3 май 2018 Русия и Китай също се пробват да бъдат по някакъв метод част от историческото събитие, откакто години наред са били фактор в връзките с Пхенян. Американският президент Доналд Тръмп се насочва към срещата със севернокорейския водач Ким Чен-ун, убеден в качествата си да реализира покупко-продажби. Това самочувствие се основава на бизнес кариерата му, преди да влезе в Белия дом, макар че уменията му да води договаряния като президент дават смесени резултати.

Срещата на 12 юни в Сингапур ще бъде първата лице в лице за Тръмп и Ким, като упованията са диалозите да се концентрират върху прекратяването на севернокорейските стратегии за нуклеарно оръжие и балистични ракети в подмяна на дипломатически и стопански отстъпки. Русия и Китай също се пробват да бъдат по някакъв метод част от историческото събитие, откакто години наред са били фактор в връзките с Пхенян – Пекин може да изпрати изтребители да ескортират самолета на Ким, когато прелети през китайското въздушно пространство на път за Сингапур, а съветският министър на външните работи Сергей Лавров беше на посещаване в Северна Корея за диалози за обстановката на Корейския полуостров.

Опознавателен темперамент

Тръмп декларира, че срещата му с Ким е с опознавателен темперамент и може да бъде първата от няколко, ориентирани към убеждаването на Пхенян да се откаже от нуклеарния си боеприпас. Американският президент загатна за допустима покана на севернокорейския водач в Белия дом, в случай че диалозите са сполучливи, само че в същото време показва, че е подготвен да си тръгне, в случай че събитието не протече приемливо (виж карето).

Тръмп ще употребява микс от омайване и напън върху Ким, като ще се довери на инстинктите си за сметка на предварителните проекти, написа Reuters. Той има вяра на интуицията си повече от всичко друго, настояват експерти и негови съветници. Очакванията са да прибегне до персонално отношение в опит да завоюва доверието на севернокорейския водач. Напоследък двамата поставиха старания да подобрят връзките си след месеци на взаимни закани.

" Смятам, че Тръмп желае да реализира нещо огромно или да си отиде у дома ", споделя Майкъл Алън, някогашен член на Съвета по национална сигурност на Съединени американски щати. Но американският президент няма поредна методика в дипломатическите въпроси и Ким евентуално ще изпита това, с което се сблъскват съдружници и врагове на Тръмп, откогато стана президент – непредвидимост, която може да бъде другарска или безкомпромисна, или и двете по едно и също време.

" Като предприемач, преди да влезе в Белия дом, Тръмп подписа доста покупко-продажби и може да вкара разнообразни умения и техники в договарянията ", показва поискал анонимност източник, непосредствен до американския президент. И добавя: " Но това се основава на интуицията, с която хората не са привикнали в дипломатическия свят, тъй като са привикнали да четат бележки ".

Критици предизвестяват, че този метод може да бъде прекомерно опасен, що се отнася до Северна Корея. Особено поради това, че американският държавен секретар Майк Помпео се върна от среща с Ким в Пхенян с изказванието, че севернокорейският водач е " интелигентен мъж, който си е подготвил домашното ".

Колко квалифициран е Тръмп?

Тръмп декларира, че не счита, че би трябвало да се приготвя прекомерно доста и че " става въпрос за отношение, става въпрос за предпочитание да се свършат нещата ". Същевременно върховен представител на Белия дом твърди, че президентът се приготвя за срещата и я взема доста съществено, само че " правенето на това, което се е правело в предишното, явно не дава резултат ".

Специалисти показват връзките на Тръмп с китайския президент Си Цзинпин като образец по какъв начин може да се държи към Ким. Американският държавен глава постоянно приказва какъв брой е непосредствен с китайския си сътрудник, само че това не го спря да заеме твърди позиции по отношение на търговията, което рискува комерсиална война с Пекин. Възможна ли е аудиенция на севернокорейския водач в Съединени американски щати
Доналд Тръмп сподели, че е подготвен да предложения севернокорейския водач Ким Чен-ун в Съединени американски щати, в случай че тяхната среща в Сингапур премине добре. Той добави, че се надява на нормализация на връзките сред двете страни. Тръмп направи тези изказвания след среща с премиера на Япония Шиндзо Абе. Американският президент пое уговорката да повдигне по време на срещата въпроса за японските жители, отвлечени от Северна Корея през 70-те и 80-те години. От своя страна Абе сподели, че няма смяна в японската политика, целяща да се реализира същински мир в Североизточна Азия. Той добави, че в случай че Северна Корея изиска да направи стъпка в вярната тенденция, то тя ще има ярко бъдеще. Тръмп добави, че на срещата с Ким е допустимо той и севернокорейският водач да подпишат съглашение за завършек на Корейската война, написа Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР