Актьори, поп звезди и британското кралско семейство предложиха подкрепата си

...
Актьори, поп звезди и британското кралско семейство предложиха подкрепата си
Коментари Харесай

Кои знаменитости направиха дарения за пострадалите от пожарите в Австралия

Актьори, поп звезди и английското кралско семейство предложиха поддръжката си на жертвите на невижданите пожари в Австралия, като оказват помощ да бъдат набрани милиони за битката с бедствието, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Актрисата Никол Кидман даде обещание да подари 500 000 $, без да прецизира дали австралийски или американски, от името на фамилията си на пожарната в щата Нов Южен Уелс. Тя посрещна Нова година със брачна половинка си артиста Кийт Ърбан в Сидни, където качеството на въздуха в последно време е измежду най-лошите в света поради дима от пожарите.

" Подкрепата, мислите и молитвите на фамилията ни са с всички, наранени от пожарите в цяла Австралия " - написа Никол Кидман до линк към национална интернет страница за дарения за битката с пожарите.

Кралица Елизабет Втора през вчерашния ден се причисли към внуците си принцовете Уилям и Хари и изрази ужаса си от стихията и благодарността си към пожарникарите, които рискуват живота си.

Австралийската комичка Селест Барбър, чието семейство живее покрай засегнатия от пожарите гр. Идън на югоизточния бряг, както и поп звездите Пинк и Иги Азалия, която е от Сидни, също набират средства в интерес на пожарникарите и избавителните служби за животни.
Страницата GoFundMe, основана от Барбър, набра 20 милиона австралийски $ (13,90 милиона щатски долара) за пожарната работа на Нов Южен Уелс.

Линкът беше споделен от певицата Лизо и актрисите Натали Портман и Селма Блеър.

Пинк даде обещание подаяние от 500 000 $ за пожарникарите, които " се борят толкоз тежко на първа линия ".

Иги Азалия, която е родена в Сидни, само че е израснала в Мълъмбимби на северния бряг на Нов Южен Уелс, докъдето съвсем доближи огъня през ноември, пусна фотография в Инстаграм по какъв начин гушка коала и прикани за дарения на локалния подслон за диви животни. До през днешния ден за него са набрани 100 000 австралийски $.

Дарения към този момент направиха артистът Ръсел Кроу и австралийски тенисисти.

Ръсел Кроу даде 200 000 австралийски $ на районната пожарна, откакто бедствието заплаши имението му край Нана Глен, на 550 км северно от Сидни.

Тенисистката Ашли Барти даде обещание да подари цялата си награда от шампионата в Брисбейн, който стартира на следващия ден. Колегата й Ник Кирьос даде начало на огромна акция за набиране на средства, като даде обещание да подари по 200 $ за всеки ас, който означи. В самодейността се включиха Джон Милман, Алекс де Минор, Симона Халеп, Петра Квитова.

Двадесет и четирима души са починали в пожарите от септември предходната година. Засегнати са и шестте австралийски щата и една територия. Пожарите към този момент са унищожили повече от шест милиона хектара земи, посочи ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР