Актьорът Юлиан Вергов съди колежката си Диана Димитрова за обида. Това

...
Актьорът Юлиан Вергов съди колежката си Диана Димитрова за обида.
Това
Коментари Харесай

Обрат: Вергов съди Диана Димитрова

Актьорът Юлиан Вергов съди колежката си Диана Димитрова за засегнатост.

Това разгласи самата тя в обществените мрежи.

„ Пуснал е просба в съда за засегнатост поради мой фейсбук статус. Да, за засегнатост след съвсем година “, споделя тя и напомня, че прокуратурата отказа да образува досъдебно произвеждане по нейната тъжба за насилие срещу нея от страна на сътрудника й.

„ Ако се усещаше почтен, щеше да е завел до момента дело против мен за набеждаване в закононарушение “, добавя тя.

Диана Димитрова се обърна към другари, сътрудници и публицисти: „ Искам да Ви поканя в откритото правосъдно съвещание на 14 декември, 16,45 ч., в правосъдната зала на Софийски областен съд, 20-и углавен състав, София, бул. „ Ген. М. Д. Скобелев ” № 23. Имам правото да не се явявам на делото, само че взех решение, че ще бъда там... поради целия път, който извървях, и поради себе си “. Актрисата споделя още, че в случай че може да върне времето обратно, когато е споделила дълго защитаваната си загадка, в този момент още веднъж би говорила. „ След една година виждам смяната и резултата, тъй като до този миг тематиката за насилието беше табу. А жертвите на принуждение бяха просто статистика. Някой трябваше да влезе пръв в огъня и да даде публичност. Не скърбя за избора си, тъй като беше верният. Независимо от високата цена, която платих. Говорете, с цел да Ви чуят, без значение дали са минали пет или 10 години! Насилието е закононарушение и жертвите не би трябвало да се санкционират наново, като носят в себе си страха от изобличаването на насилника “, прибавя Димитрова.

След писмото на сътрудниците й от 28 март, в което опазиха Юлиан Вергов, Диана решила, че няма смисъл в допълнение да разстройва родителите си, най-много майка си, и да се ангажира повече със случая. „ Бях решена да подхваща ограничения поради формалното (единствено писмено) изказване на насилника, в което съзнателно изманипулира обществото и с подмятания склони да мисли, че съм се държала непочтено. Изявление, което аргументи големи вреди върху името ми и измести фокуса за насилието, а жълтата медия развихри въображението си до висоти.

Цяла България разбра, че съм била насилена, а насилникът се пробва да го прикрие. А хората и приятелите ми знаят какъв човек съм и нямаше потребност да изреждам добрините и идеите, свързани с деца, в които съм взела участие “, сподели още актрисата.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР