Актьорът Юлиан Вергов коментира пред Нова ТВ идеята в държавната

...
Актьорът Юлиан Вергов коментира пред Нова ТВ идеята в държавната
Коментари Харесай

Юлиан Вергов посочи при какви мерки трябва да се влиза в театрите

Актьорът Юлиан Вергов разяснява пред Нова ТВ концепцията в държавната администрация и публични места, в това число и театри да се влиза със „ зелен “ документ.

„ Това ще стане неизбежно. И освен в спектакъл. Във Франция в бензиностанциите се влиза със документ. В Германия на всички места е със документи. Светът просто натам върви. И ние да се чудим по какъв начин да заобиколим това, по какъв начин да създадем това – не. Просто светът върви натам и неизбежно стига и до нас.

Даже при нас влиза много по-късно, в сравнение с при тях. И това е целият свят, не е нещо, което е разположено в България “, разяснява Вергов. Лансираната досега концепция е допускане до публични места да става със документ за имунизация, формален документ за преболедуване на COVID-19, PCR-тест или бърз антигенен тест.

Бизнесът пък упорства бързите проби да бъдат безвъзмездни и обезпечени от страната. „ Мисля, че всичко ще премине. Това време трябваше да се употребява за подготовки и осъществяване на хрумвания. Мисля, че не е чак толкоз ужасно. Единственото, за което бях срещу беше това онлайн показване на театъра.

Театърът е живо изкуство, продан на сила. Аз съм демократ по душа, всеки може да прави неща, които реши, само че за мен театърът си е спектакъл, когато е другарство “, сподели Вергов, който играе Иван Вазов в новата режисура на Народния спектакъл „ Вазов за Вазов ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР