Актьорът Веселин Плачков, който придоби популярност покрай ролята на Апостола

...
Актьорът Веселин Плачков, който придоби популярност покрай ролята на Апостола
Коментари Харесай

Веселин Плачков крие тъмно минало

Актьорът Веселин Плачков, който закупи известност около ролята на Апостола във кино лентата „ Дякон Левски”, крие правосъдни каузи за побой. Първите няколко дни плевенчанинът, прочут с кибритлийския си манталитет, опитваше да се владее и стоеше настрана от свадите в Къщата на VIP Brother.
Напрежението сред Веско и провокатора Валентин Кулагин от ден на ден нарастваше, а финалът на задача „ Бедрок” отприщи вълна от експанзия у артиста. Кулагин разгласи Плачков за съквартиранта с най-ниска хигиена, а артистът изригна и стартира да сипе обиди по адрес на най-скандалния жител на Къщата.
„ Урод, отпадък човешки, екскремент, свиня долна”, не спираше да изрежда половинката на Мариана Попова. „ Ще отговаряш за думите си”, заплаши го гримьорът. По-късно Плачков се извини за изригването си пред другите съквартиранти и призна, че в експлоадирането му е имало и лека доза актьорска игра. Той към момента не можел да излезе от облика на Левски и постоянно се оприличавал с него, написа " Уикенд ".
„ Аз съм доста изкусен човек, само че когато ме настъпиш, ще ти прегриза гърлото и ще мина през теб. За жал борбата ми е с един несъвършен гараджийски хомосексуалист на равнище селска клюкарка”, отсече артистът. Агресията, която до тук беше скрита в него ескалира, когато Кулагин демонстративно отхвърли да сложи микрофона си. Гримьорът саботира задачата, а Големия брат отряза от така и така минималния седмичен бюджет за храна на съквартирантите. Най-ядосан от всички бе Плачков.
„ Докато пристигна защитата и ще е приключил, ще го пръсна! Седим и поносим един отпадък. Свиня мръсна! Само да ви се появи”, заканваше се артистът. Провокативният Кулагин обаче реши да налее още масло в огъня и се причисли към групата от ядосани съквартиранти.
„ Стани и се махни от тук, не желая да ти направя нищо. Ще ти навра очилата откъм гърба и ще ти изкарам червата. Ще те хвана и ще те удуша. Ти си такава мърша долна, че ще те разкостя на части. Искам да те убия, бе човек, доста желая. И ще те убия”, крещеше гневен Плачков. Останалите випове се опитваха да го укротят, а гримьорът го заплаши, че поради смъртните закани, отправени в ефир, може да го подведе пък правосъдна отговорност. „ Аз съм имал такива дела”, искрено призна Плачков.
Актьорът с опърничаво държание бил неприкрит гамен още от дете. Заради конфликтното му държание се наложило да смени 6 учебни заведения, до момента в който приключи приблизително обучение. Първо учил в елитната професионална гимназия по строителство и архитектура в Плевен. Той обаче отказвал да влиза в часовете. Във втори курс го изключили дисциплинарно и траял да учи в механотехникум в паралелка съобщителна техника. Но и там не издържал дълго. После попаднал в техникума по нуклеарна енергетика в Белене. След това последвали още 3 премествания поради неизвинени отсъствия. Единственият предмет, който го вълнувал и му допадал в учебно заведение, била историята.
По време на една от задачите, в които съквартирантите трябваше да дават отговор на въпроси от историята на България, Веско показва знанията си. След като се дипломирал, Плачков се колебаел какво да учи. Баща му упорствал да кандидатства в полицейската школа в Симеоново. Веселин издържал сполучливо изпита по физическо, само че писменият изпит по български бил тежък. Паднала му се да написа върху творчеството на Алеко Константинов. Плачков сякаш всичко си знаел и писал, дори подсказал на едно момиче. Тя обаче изкарала петица, а той – двойка и по този начин се разминал с полицейското бъдеще.
Без да споделя на родителите си, се явил на приемните изпити в НАТФИЗ. Приели го от раз в класа на проф. Димитрина Гюрова. Когато заживял в огромния град, с цел да се устоя, студентът по актьорско майстроство работил по автомивки и заведения. Бил е и осветител в киноцентъра „ Бояна” и никак не се ядосвал, че е артист, а по през целия ден разнася прожектори и декори. Веско освен, че натрупал опит, само че и имал положително възнаграждение.
„ Най-интересно ми беше, когато работех като охранител на парк. Бях хижар 3 години”, споделял е артистът. По време на фотосите на „ Дякон Левски” се видя, че тялото на Веско е нашарено с облици на злокобни зомбита. Това обаче въобще не тормозило режисьора Максим Генчев, защото героят му не се събличал толкоз, че да се види ясно някой от големите му татуси. Плачков бе определен да облече расото на Апостола откакто Генчев снима няколко подиуми с Димо Алексиев, само че под натиска на спонсорите си, се отхвърли от него. След изявление, в което екранният лекар Калин Генадиев от сериала „ Откраднат живот” съобщи, че да изиграе Левски за него е просто роля, артистът даде да се разбере, че сюжетът на кино лентата изобщо не го вълнува.
Спонсори на продукцията сложили ултиматум на режисьора – или да смени артиста, или да им върне парите, а Генчев разгласи нов кастинг за ролята на Левски. Упреците за изрисуваното му тяло разгневиха Плачков, който съобщи, че рисунките му не били кратковременен каприз, а посредством тях увековечил значими моменти от живота си. Първите му татуировки били три маски – театралните Сълза, Смях и Злоба.
„ Необходими са ми, защото не обуздавам елементарно страстите си”, обяснявал е артистът. Най-екстравагантният му татус е на накриво лице на дясното му рамо. Направата на изображението била въодушевена от ролята му на уродливия Хелкион в постановката „ Калигула”.
В персоналния си живот Веселин има една разлъка зад тила си – с майката на щерка си Адриана. Именно в този интервал другарството му с певицата Мариана Попова се задълбочило. Не след дълго двамата се преоткрили и през днешния ден имат първото си общо дете Екатерина. Именно Мариана се оказала най-голямата му опора, само че и най-големия му критик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР