Актьорът Валери Йорданов е от тези, без които българското кино

...
Актьорът Валери Йорданов е от тези, без които българското кино
Коментари Харесай

Актьорът Валери Йорданов: Опитвам се да правя нещата пълнокръвно, а не просто да живуркам

Актьорът Валери Йорданов е от тези, без които българското кино нямаше да е това, което е.

Макар да е единствено на 48 години, зад тила си има редица заглавия във филмографията си. 

Режисьор е на кино лентата „ Шекспир като улично куче “, върху който работил цели 11 години. На 12 октомври бе прожекцията му на фестивала „ Синелибри “. Имал сюжет и за нов филм, само че поради тромавата система решил да го напише на книга и по този начин се родила книгата му „ Гризачи “.

Разкрива, че има заложена и втора книга, само че бърза да добави, че не възнамерява нещата, свързани с кино, спектакъл или сценарно писане. Има и още две истории за сюжет на филм, само че давайки си сметка какъв брой време би трябвало да чака, по-скоро би ги трансформирал в романи. 

От 2004 година досега е напускал Народния спектакъл два пъти, защото виждал, че нещата не вървят в вярната и градивна посока. Категоричен е, че в случай че не се били случили последните промени и не бил заменен шефът, щял да напусне и трети път. Подчертава, че това щяло да е окончателното му овакантяване.

Разкрива, че би напуснал театъра без никакъв сантимент. Не е обезпокоен за оцеляването си, защото има още няколко специалности. 
Той е от щастливците, докоснали се до проф. Стефан Данаилов. Споделя, че от него е научил доста неща, само че най-важното е, че артистът е най-хубав, когато е изтощен, тъй като тогава маха всичко ненужно и става най-конкретен.

Въпреки възрастта си към момента прави каскадите персонално и не употребява дубльор. Обожава адреналина и харесва дисциплината, която за тази специалност е нужда. 
За себе си споделя, че реагира прекомерно извънредно, в случай че разбере, че някой е бил излъган. Ако пък някой го нападна, му отвръща с възприятие за комизъм. В случай, че отсрещната страна продължи с нападките, може да изрече и не толкоз хубави думи. 

Не се плаши от прогнозите за тежка зима и е безапелационен, че няма нищо по-хубаво от една тежка зима.
 Летувал на нашето Черноморие, след което отскочил и до Гърция и както се показва самият той „ видях 100-те разлики “.

Споделя, че няма да взе участие във втория сезон на „ Дяволското гърло “.
Източник: Уикенд
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР