Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с

...
Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с
Коментари Харесай

Състоянието на Стефан Данаилов е много тежко - защо точно?

Актьорът Стефан Данаилов, който лежи в реанимацията на ВМА с дихателна непълнота, която затруднява сърдечната и бъбречната активност, още веднъж има потребност от апаратно подкрепяне на дишането му. Това оповестява в собствен материал в. " 24 часа ".
Според информацията, огромният проблем на Данаилов е онкозаболяването му. Вестник “Галерия ” заяви през вчерашния ден, че в белия дроб на артиста има разсейки от рак. Това е правилно по принцип, само че не напълно тъкмо, споделят лекари, които познават здравословното му положение от години.
Стефан Данаилов има огромна метастаза от лимфома, от който страда от 2013 година. Лимфомът е подло онкологично заболяване, което се показва с поява на туморна маса в лимфните възли. При артиста преди 6 години засегнатият лимфен възел е в региона на корема, а през днешния ден има доста огромно образувание в лимфен възел в региона на белия дроб, което също затруднява дишането. При лимфом най-честият край е дихателна непълнота или прекратяване на перисталтиката на червата.
Стандартното лекуване на лимфом включва цялостно заличаване на имунната система на болния с цитостатици и по-късно рестартирането ѝ посредством растежен хормон или присаждане на гръбначномозъчни кафези.
Ремисията при лекуване на неходжкинов лимфом продължава години и болните се усещат добре, само че ракът стои загнезден и от време на време се задейства. Тоест лекуването, с изключение на тежко, е и нестабилно. Във финалния етап ракът трансформира цялата съединителна тъкан на болния в голям израстък, а не, както при нормалните карциноми, да има разсейка в черния дроб и болните на практика да умират от апетит, тъй като повреденият черен дроб пречи на естествения метаболизъм.
Заради затруднената сърдечна и бъбречна непълнота, Данаилов е замаян и се намира в така наречен медикаментозна кома, въпреки че в медицината публично подобен термин няма. Посещенията при огромния артист са мощно лимитирани, тъй като имунната му система е доста податлива и даже слаб по принцип за здрав човек вирус може да го убие. Засега и прогнозите не са доста оптимистични, само че вярата остава жива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР