Актьорът Стефан Данаилов е по-добре, в съзнание е, диша без

...
Актьорът Стефан Данаилов е по-добре, в съзнание е, диша без
Коментари Харесай

Пуснаха роднините при Стефан Данаилов

Актьорът Стефан Данаилов е по-добре, в схващане е, диша без уред, само че към момента е в реанимацията на Военномедицинска академия, написа " Епицентър.бг ". 

„ Лекарите не дават и на нас повече информация, към момента е рано да се каже по кое време ще бъде изведен от реанимацията. Успяхме да се забележим за няколко минути и той, естествено, сподели, че желае да си върви у дома “, показа за „ Монитор “ племенницата на звездата, режисьорката Росица Обрешкова.

Режимът на визити при Мастъра е извънредно стеснен, защото и най-малката зараза би могла да бъде високорискова за положението му при отслабената му имунна система. Обрешкова помоли за схващане към роднините, които се тревожат за близкия си човек и му пазят спокойствието, а и те самите не знаят по какъв начин медиците ще продължат с лекуването му.

Доведеният наследник на актьора Росен Цанков също е бил на малко рандеву, чака се тези дни от Съединени американски щати да дойде и Влади Данаилов – синът на артиста от Ирен Кривошиева.

Биографът на проф. Стефан Данаилов – журналиста Георги Тошев, разяснява: „ В момента със Стефан Данаилов всичко е наред, той се майтапи, храни се, само че същинската дума за положението му е „ закрепен “, което е релативно разбиране Аз в никакъв случай не съм губил вяра за него, само че...това е Стефан Данаилов – всички знаем, че на неговите 76 години той надали ще се промени: няма да спре да пуши, да пие кафе.. “, тревожи се журналистът.

„ Това с комата беше единствено една обстановка. Роднините дадоха единодушието си за нея, другояче можеше и да не бъде въвеждан в кома Лекарите го направиха, с цел да го лекуват по-безболезнено и да улеснят дишането му “, напомни биографът на огромния артист. Той описа, че Данаилов е измършавял малко, което благоприятства лекуването, само че в бъдеще ще би трябвало още да заляга за нормализиране на тежестта. Според източници от ВМА на Стефан Данаилов следва специфична дихателна рехабилитация, включваща дихателна гимнастика, инхалации и разтривки, с цел да се стабилизира независимото му дишане. Тя евентуално ще продължи към месец, като по-късно още веднъж ще бъде включена и двигателна рехабилитация за счупването на тазобедрената става и интервенцията по промяната ѝ, която професорът претърпя през август в Бургас.

Мастера бе признат по неотложност във ВМА при започване на октомври със затруднено дишане след затруднения при простуда. В сряда положението му се утежни и той бе въведен в кома и интубиран, с цел да се източи от белите дробове водата, която бяха събрали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР