Актьорът Самуел Финци, който беше избран да води откриващата церемония

...
Актьорът Самуел Финци, който беше избран да води откриващата церемония
Коментари Харесай

Синът на Ицко Финци: Не се чувствам българин, аз съм немски актьор!

Актьорът Самуел Финци, който беше определен да води откриващата гала и награждаването на идния 70-и фестивал „ Берлинале “ не желае да се показва като българин, научи HotArena.

Пред Дойче Веле синът на Ицхак Финци съобщи: „ Аз не съм български артист. Нямам съображение да се усещам горделив като българин “.

И добавя: „ С съображение не ме водят като български артист – тъй като аз не съм български артист. Роден съм в България и съм израснал там, само че по-голямата част от живота ми, както самичък казахте, мина тук, в немскоезичния свят. Моята кариера като артист се състоя тук, а не в България. Така че, в случай че би трябвало въобще да се дават такива избрания, които аз по принцип не обичам, в случай че би трябвало един артист да се дефинира съгласно националността си или съгласно етническата си принадлежност, бих споделил, че по-скоро съм немски артист.

Да, аз пристигам от България, само че виждам на себе си като на човек от Европа, като на европеец. Светът се развива по този метод. И аз считам, че вместо да се ограничаваме в дребни национални общности, по-добре е да се отваряме, да се събираме с хора от повече места, с друг генезис. Така че бих се определил като европеец, въпреки това да звучи може би леко патетично, в случай че не и подозрително в подтекста на сегашната агитация “.

Самуел е роден през 1966 година в Пловдив и е приключил образованието си в НГДЕК и ВИТИЗ, само че в последните 30 години живее в Германия и работи там. Една от аргументите синът на Ицко Финци да не се гордее с родината си е политическото развиване у нас. Според Самуел страната ни не върви в вярната посока.

„ Това, което виждам не е добре. Иначе обичам да се прибирам в родината си. Всички филми, в които съм взел участие съм ги правил на драго сърце ”, споделя Финци, който ще прекара празниците в България с татко си, писа „ България Днес ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР