Актьорът Питър Фонда, станал известен с ролята си във филма

...
Актьорът Питър Фонда, станал известен с ролята си във филма
Коментари Харесай

Волният ездач Питър Фонда почина на 79 години

Актьорът Питър Фонда, станал прочут с ролята си във кино лентата " Волният ездач " от 1969 година, е умрял в дома си в Лос Анджелис в петък, заяви фамилията му, съобщи Ройтерс. Причина за гибелта са затруднения вледствие на рак.

Фонда, който бе наследник на различен прочут холивудски артист, Хенри Фонда, и брат на актрисата Джейн Фонда, изиграва паметната роля на Уайът във " Волният ездач ". Във кино лентата си партнира с Денис Хопър. Лената е снимана по сценариий, написан от двамата артисти и писателя Тери Саутърн. Това е режисьорският дебют за Хопър, който тогава е на 32 години. Във " Волният ездач " взе участие и Джак Никълсън. Филмът придобива именит статут, напомня уеб сайтът Lunatici.bg.

Питър Фонда е роден през 1940 година В Ню Йорк. Губи майка си на ранна възраст. По-късно споделя в изявленията, че години наред не е знаел, че тя се е самоубила, напомня Ройтерс.

Актьорът декларира, че се е възхищавал на татко си, само че двамата не са били близки. Хенри Фонда се е женил общо пет пъти. Синът му има два брака и две деца.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР