Актьорът от сериала на HBO „Чернобил” Алекс Фернс, който изпълни

...
Актьорът от сериала на HBO „Чернобил” Алекс Фернс, който изпълни
Коментари Харесай

Актьор от сериала "Чернобил" разкри за трагична семейна връзка с аварията в АЕЦ

Актьорът от сериала на HBO „ Чернобил” Алекс Фернс, който извърши ролята на основния миньор Андрей Глухов, твърди, че чичо му Робърт Стивънсън е починал поради повредата в АЕЦ през 1986 година Това описа самият той в изявление за шотландското издание Daily Record.

По думите на Фернс, чичо му е работел в Шотландското водно стопанство и е бил подложен на въздействието на отровния чернобилски дъжд. През 2004 година Стивънсън умира от рак на 47-годишна възраст. Актьорът счита, че кончината му се дължи на нещастието от 1986 година



„ Чичо ми Робърт работеше в шотландския съвет по водните запаси. Когато стана повредата в Чернобил, токсичен дъжд падна над западната и централната част на Шотландия. Чичо и сътрудниците му са работили под дъжда. Нито един от тях не съумя да навърши 50 години, в това число и Робърт. Всички умряха от рак”, споделя Фернс.



Актьорът отбелязва, че никой не знае дали в действителност здравето на мъжете, умряли от рак, се е влошило след нещастието в Чернобил, само че „ фамилията е уверено, че това е свързано”по някакъв метод с случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР