Актьорът от Междузвездни войни Марк Хамил изтри фейсбук акаунта си

...
Актьорът от Междузвездни войни Марк Хамил изтри фейсбук акаунта си
Коментари Харесай

Марк Хамил изтри фейсбук акаунта си в знак на протест

Актьорът от " Междузвездни войни " Марк Хамил изтри фейсбук акаунта си в символ на митинг против политиката на компанията, която позволява политици да лъжат аудиторията си в реклами.

" Толкова съм отчаян, че Марк Зукърбърг цени облагата си повече от истината, че взех решение да изтрия фейсбук акаунта си. Знам, че на света не му пука, само че ще дремя по-спокойно ", написа Хамил в " Туитър ".

Реакцията на Хамил е следващата рецензия към обществената мрежа, която реши, че ще разреши на политиците да популяризират реклами, даже в случай че лъжат в тях. " Туитър " забрани напълно политическите реклами на платформата си, а " Google " ограничи опциите за таргетирането им.

" Facebook " обаче няма такива планове и в блогпост шефът по продуктовия мениджмънт Роб Ледърн отбрани позицията на компанията. " Не считаме, че решенията за политическите реклами би трябвало да се взимат от частни компании, ето за какво настояваме за регулация, която да важи за цялата промишленост ", писа той. " Нашите регулации се основат на правилото, че хората би трябвало да получават информация от тези, които желаят да ги управляват, без значение каква, и тя би трябвало да бъде проверявана и обсъждана обществено. "

Повече за разпоредбите

Миналата година " Facebook " разгласи, че изявленията на политици няма да бъдат проверявани за дезинформация (както всички останали) и няма да бъдат сваляни, даже да нарушават стандартите за тирада на омразата (освен в случай че обществената мрежа не реши категорично, че става въпрос за изявления, които могат да разпалят насилие).

" Не считаме, че е наша работа да ставаме рефери на политически диспути или да предотвратяваме това политиците да стигат до аудиторията си и да бъдат обект на обществено разискване и инспекция ", сподели вицепрезидентът на " Facebook " Ник Клег, който е и някогашен вицепремиер на Англия.

Програмата за инспекция на обстоятелства разчита на външни сътрудници да ревизират сигналите за подправени вести, а след тяхната оценка " Facebook " понижава разпространяването на въпросното наличие, демонстрира на потребителите същински вести, свързани с тематиката, и санкционира страниците, които постоянно популяризират неистини.

Речта на политиците обаче няма да предстои на тези инспекции. Изключение ще се прави единствено в случай че политикът показа към този момент класифицирана като лъжлива информация. В подобен случай ще се ползват горните ограничения.
" От 2016 година " Facebook " има изключение за " новинарската стойност ". Това значи, че в случай че някой наруши стандартите на общността, можем да позволим това наличие да остане очевидно, стига да преценим, че публичният интерес хората да го видят е по-голям от заплахата ", изяснява още Клег. Сега постовете на политиците ще бъдат класифицирани по дифолт като такова наличие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР