Актьорът Ненчо Балабанов показа железни нерви и отлична техника в

...
Актьорът Ненчо Балабанов показа железни нерви и отлична техника в
Коментари Харесай

Ненчо Балабанов записа първа победа в Мастърса на Интерактив тенис

Актьорът Ненчо Балабанов сподели стоманени нерви и отлична техника в първия си мач от Lotto Sofia Open 2018, като записа първа победа в най-голямата аматьорска тенис лига в България. На Централния корт на Българския народен тенис център той се наложи с 2:0 сета (6:2, 6:4) над Светозар Михайлов, само че с цел да влезе в главната скица на шампионата ще би трябвало да завоюва още две срещи. През целия мач Ненчо показва положително самочувствие, взор върху играта и чудесно напредване. Публиката по трибуните оцени старанието и спортсменския им дух на двамата играчи, и ги поддържаше в сложните моменти от мача.

Срещата стартира умерено, като артистът бързо изостри ударите си, ускори сервиса си и поведе с 3:1 гейма. Светозар съумя за вземе подаването си за 2:4, само че след няколко двойни неточности разреши на шоумена да затвори сета с 6:2. Във втория сет Ненчо уточни ударите си и след няколко сполучливи офанзиви поведе с 3:0. Светозар обаче не пожела да се съобщи безславно, активизира се и изравни резултата до 3:3. Последва медицински таймаут за Ненчо Балабанов, който за пръв път в живота си получи крамп на мускулите на дясната ръка и се наложи доктор от Националния тенис център да му помогне да продължи срещата. След подновяването на играта Ненчо позволи пробив в сервис-гейма си, само че по-късно преодоля болката, концентрира се и затвори гейма и срещата с 6:4.

" Въпреки проблемите с дясната ръка, които ми се случват за пръв път, съм извънредно благополучен да запиша първата си победа на шампионат, и то в Мастърс 1000 ", сподели Ненчо Балабанов. " Благодаря на уредниците и на Светозар, който се показа ужасно и ми даваше много сложни топки. Направих всичко допустимо, с цел да се съсредоточвам, което до момента ми беше доста мъчно. Работя интензивно, с цел да подобря техниката, само че с концентрацията е по-сложно - за разлика от времето, когато съм на сцена и пред камери. Слава Богу, се получи. Усетих какво е напрежението да водиш в резултата, крампирах за пръв път в живота си, уповавам се и за финален. Ще пия повече магнезий ", добави артистът.

Следващият противник на Ненчо Балабанов е Румен Баев, а мачът ще се играе довечера от 20 часа, още веднъж на Централния корт на Българския народен тенис център. Актьорът и уредниците на конкуренцията канят всички фенове на тениса да дойдат в Борисовата градина и да поддържат двамата играчи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР