Актьорът Миро Кокенов се появи в ролята на български пациент

...
Актьорът Миро Кокенов се появи в ролята на български пациент
Коментари Харесай

Актьорът Миро Кокенов играе българин в сериал на Би Би Си

Актьорът Миро Кокенов се появи в ролята на български пациент в епизод на известния сериал на BBC One " Холби сити " (Holby City), оповестява уеб сайтът " Българи в Лондон ".

Поредицата, която при започване на 2019 година навърши 20 години в ефира на английската социална медия, е позната с това, че лекарите и сестрите в нея постоянно са изправени пред разрешаването на разнообразни случаи и медицински проблеми по тематики, които по-рядко са обсъждани в обществото, като асистирано самоубийство, биполярни психологични разстройства, домашно принуждение и депресии при мъжете.

В съответната серия с присъединяване на Кокенов, излъчена на 20 август, лекарите би трябвало да създадат сериозна сърдечна интервенция на пациент, който не знае британски.

Пред изданието артистът споделя, че съгласно сюжета " драмата с българина произтича от това, че той не знае британски и лекарите би трябвало да споделят за комплицираната сърдечна интервенция посредством жестове ". Това обаче не било толкоз изненадващо за артиста, колкото името на пациента - Аугусто Кирилик. Той споделил с екипа, че това име не е българско, и предложил няколко разновидността, от които те избрали Бойко Тошков. " То е събирателно от имената на лондонските ми другари Бойко Боев и Явор Тошков ", добавя артистът.

Сериалът " Холби сити " се снима в Елстри, именуван постоянно " английския Холивуд " поради множеството кино студиа. В него са снимани първите филми от поредиците " Индиана Джоунс " и " Междузвездни войни ", а от години там се вършат и фотосите на сериала East Enders.

Освен на дребния екран този месец Миро Кокенов се e изявявал и на сцената на известния фестивал в Единбург Fringe с детско зрелище на име Fantastic Magic Show. Миналата година той още веднъж е бил част от програмата със спектакъла " Гъдулката " по сюжет на Райков Байчев и с режисьор Милена Анева.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР