Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. На 28 декември

...
Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. На 28 декември
Коментари Харесай

Почина актьорът Иван Ласкин

Актьорът Иван Ласкин умря на 48-годишна възраст. На 28 декември м.г. той беше признат във ВМА.

Ласкин има голям брой функции в театъра, снимал е в български и задгранични филми. През 1986 година детският сериал "Васко да гама от село Рупча " го трансформира в най-популярното момче у нас. По-късно приключва ВИТИЗ. Помнят се функциите му и в сериали като "Хайка за вълци " и "Дунав мост ".През последните години Ласкин споделяше, че написа поеми и есета. Преди да ги събере в книга, на 48-годишна възраст загуби борбата за живот.

Иван Ласкин е роден на 10 март 1970 година в София. Завършва актьорско майсторство за трагичен спектакъл във ВИТИЗ през 1994 година в класа на професор Здравко Митков.

Започва професионалната си театрална изява на сцената на Театър "Сълза и смях " през 1991 година. Играл е на сцените на съвсем всички софийски театри, още като студент се помнят функциите му в Народния спектакъл, МГТ "Зад канала " и Театър "Българска войска ".

От 1997 година е артист в Театър "Българска войска ". Известен с функциите си в постановки на Красимир Спасов, Крикор Азарян, Николай Ламбрев, Стефан Москов, Бина Харалампиева, Андрей Аврамов, Борис Панкин. През 2009 година взе участие в пиесата на Захари Карабашлиев – "Неделя вечер “, реж. Здравко Митков.

Играе на сцената на спектакъл "Антон Страшимиров " Стара Загора ролята на Иванов от пиесата на Чехов - "Иванов ".

Занимава се с продуцентска активност и взе участие в компания за продуциране, лансиране и одобряване на млади гении в България. Член е на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония „ Велко Кънев “ в Тополовград.

До 2014 година играе в спектакъл "Българска войска ".

Играл е в десетки български игрални филми, измежду които "Васко да Гама от село Рупча ", "Честна мускетарска ", "Вагнер ", "Хайка за вълци ", "Дунав мост “ и в над двадесет европейски и американски продукции от интервала 1989 – 2007 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР