Актьорът и режисьор Андрей Слабаков ще е кандидат за евродепутат

Актьорът и режисьор Андрей Слабаков ще е кандидат за евродепутат ...

Андрей Слабаков ще е кандидат за евродепутат от ВМРО.Актьорът и режисьор Андрей Слабаков ще е кандидат за евродепутат от ВМРО, потвърдиха от партията пред "Дневник".

ВМРО ще се яви самостоятелно на европейските избори на 26 май т.г., след като коалиционните партньори от "Обединени патриоти" не постигнаха съгласие за обща листа. Водач на листата ще бъде зам.-председателят на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки.

Андрей Слабаков бе в гражданското обединение, което през януари издигна Ангел Джамбазки за кандидат за евродепутат.

В листата ще бъде и бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков, който трябваше да бъде кандидат за депутат от БСП през 2017 г., но бе обвинен в злоупотреби и превишаване на правомощията. После Военният съд в Пловдив го оправда.

След като не успяха да се обединят около обща листа, НФСБ ще се яви на изборите в коалиция със Средна европейска класа, която се казва "Патриори за Валери Симеонов". Лидерът на "Атака" Волен Сидеров прави телевизионен кастинг за млади лица за листата на партията си. Крайният срок за регистрацията на кандидатите е 23 април.

Източник: dnevnik.bg