Актьорът и фотограф Симеон Лютаков, като председател на журито на

...
Актьорът и фотограф Симеон Лютаков, като председател на журито на
Коментари Харесай

Лауреатите на фотоконкурса „Запази духа на Русе“ получиха своите награди

Актьорът и фотограф Симеон Лютаков, като ръководител на журито на фотоконкурса „ Запази духа на Русе “, откри на 5 ноември галерия с най-хубавите снимки през последните години във фоайето на Доходно здание. Творбите ще показват града ни в пътуваща галерия в градове на Стария континент. Той връчи и премиите на отличените в петото издание на състезанието. По-късно показа, че макар сложната тематика на състезанието, е задоволен да види, че има създатели, които стават все по-добри.
„ Ако първоначално имах известни подозрения, през днешния ден съм изцяло уверен, че фотографиите, които отличаваме, в действителност носят духа на Русе и могат да бъдат негов летопис “, добави той.
Категоричен победител бе Петър Найденов , който заслужи първа премия. Петте фотоса, с които взе участие, бяха оценени позитивно от взискателното жури. Призьорът получи правото да подреди независима галерия във фоайето на Доходно здание, както и сумата от 400 лв..
Втора премия си поделиха Светлозар Стоянов и Мирела Партинова, а трета - Хачик Лебикян и Николай Ковачев. Имаше и две поощрителни награди – на Моника Кабаиванова и на Диляна Петрова.
Организатори на фотоконкурса „ Запази духа на Русе “ са общинското дружество „ Русе арт “- Клуб на дейците на културата и звено „ Туризъм “ в партньорство с Дружеството на публицистите – Русе към Съюза на българските публицисти. Фотоизложбата ще бъде открита за русенци и посетители на града до 15 ноември 2018 година

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР