Актьорът Христо Мутафчиев разказа много поучителна история за легендата на

...
Актьорът Христо Мутафчиев разказа много поучителна история за легендата на
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Велко Кънев ми изплющя жесток шамар

Актьорът Христо Мутафчиев описа доста поучителна история за легендата на българския спектакъл и кино Велко Кънев. В изповед пред Мон Дьо по Нова телевизия, той разкри, че точно поради него е решил да стане актьор. По-късно двамата взели участие дружно в зрелище, при което Мутафчиев получил нечовечен урок от Кънев, който в никакъв случай на не запомнил.

Докато репетирали дружно зрелище с режисьора Иван Добчев, нещата излезли отвън надзор. Христо Мутафчиев бил неудовлетворен от това, което Добчев го кара да прави, че почнал да псува.

“Да ругая, но като каруцар. И никой нищо не сподели, режисьорът даде завършек на подготовката ”, спомня си Мутафчиев. В този миг Велко Кънев го побутнал по рамото и го поканил в гримьорната си. С влизането там звездата от “Оркестър без име ” и “Да обичаш напук ” залепил крепък пестник на младия сътрудник.

Велко Кънев обяснил на Христо Мутафчиев, че сцената е свято място за артиста и на нея не се псува. След този мъчителен урок, той сипал на сътрудника си от хубавото си вино и двамата продъжили да репетират.

Христо Мутафчиев разяснява също, че има младежи, които желаят да стават артисти и актриси, а не познават значими български класици в това изкуство. Имало и такива, които не знае ли кой е Велко Кънев. “Не може, би трябвало минимум “Да обичаш напук ” да си гледал ”, съобщи артистът.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР