Актьорът Герасим Дишлиев ще бъде първият български мим в трупата

...
Актьорът Герасим Дишлиев ще бъде първият български мим в трупата
Коментари Харесай

Наш актьор ще е първият български мим в ”Цирк дю Солей”

Актьорът Герасим Дишлиев ще бъде първият български мим в трупата на ”Цирк Дю Солей ”. Той е определен измежду претенденти от целия свят за роля в новия театър на именитата циркова натрупа.
Герасим Дишлиев е възпитаник на фамозния мим Марсел Марсо, а по-късно и преподава в школата му. Геро, както го назовават приятелите, има сполучлива кариера във Франция, представял е своята пантомима на съвсем всички континенти. През ноември предходната година попада на кастинг за мим.

" Цирк Дю Солей " ангажират Геро за най-новото си шоу, чиято премиера се чака да бъде следващата година. През септември българският мим ще отпътува за Монреал, Канада, където стартират подготовките. Засега режисьорът му е разкрил напълно малко от характера на героя, който би трябвало да извърши.

“Това е тази линия, която ще даде на спектакъла малко или доста психика. Защото акробатите са ужасно виртуозни, като една фойерверка избухва на моменти, по-късно мъртвило, и в тъкмо това мъртвило идва моята работа”, показа Герасим.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР