Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор

...
Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор
Коментари Харесай

Георги Мамалев ще пее хитове от Борис Карадимчев на юбилейния концерт „40 години детски хор „Пим-Пам“

Актьорът Георги Мамалев ще пее шлагери от огромния български композитор Борис Карадимчев на юбилейния концерт „ 40 години детски хор „ Пим-Пам “ в „ Европейски музикален фестивал “ 2019. Той се причислява към солистите Весела Делчева и Влади Михайлов, които дружно с гласовитите деца от „ Пим-Пам “, Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Григор Паликаров ще излязат на сцената в зала „ България “ на 12 април от 19:30 ч. Известният комедиант се съгласил да взе участие в концерта с голямо предпочитание, поради своето дългогодишно другарство с Борис Карадимчев, което почнало още по време на фотосите за паметната лента „ Оркестър без име “. „ Борето е композиторът, с който съм работил най-вече “, споделя Мамалев. Той и до в този момент си спомня с топло възприятие по какъв начин композиторът му е оказал помощ да се приготви за облика на барабаниста Гошо от кино лентата. През 2013 година известният артист взе присъединяване в юбилея за 80-годишнината на Карадимчев, осъществен също с Оркестъра на Класик ФМ радио. Личното другарство сред двамата продължава до неочакваната гибел на създателя през 2014 година
Георги Мамалев ще се включи в идния концерт с емблематичните мелодии „ Богатство “ и „ Робинзон Крузо “, а с гласовете на Весела Делчева и Влади Михайлов ще оживеят известните песни „ Да бъдем разнообразни “, „ Думичка Пим-Пам “, „ Песента на щуреца “, както и филмовите шлагери „ Хора и улици “, „ Оставаме “ и други Актьорското наличие се добавя още от Гергана Стоянова, която ще бъде водеща на програмата, както и от проф. Александър Илиев (мим), работил дълги години като режисьор и постановчик с децата от „ Пим-Пам “.
На юбилейния си концерт в София децата ще изпълнят най-хубавите песни от репертоара си, множеството основани особено за „ Пим-Пам “ през годините, когато Борис Карадимчев е работил с ансамбъла. С голяма сила и гений делото на маестрото в този момент продължава Ирена Христова, която е живописен началник на хора.
„ Европейски музикален фестивал “ 2019 се осъществя като част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор на фестивала е Министерството на културата.
Билетите за концерта „ 40 години детски хор „ Пим-Пам “, който се реализира и с партньорството на Софийската филхармония, се продават на касата на „ Кантус Фирмус “ в зала „ България “ и онлайн на www.ticketsbg.com.
За „ Пим-Пам “
Формацията „ Пим-Пам “ се появява по време на състезанието „ Златният Орфей “ през 1979 година, на който е отличена песента „ Бразда в небето “ на Борис Карадимчев, изпълнена
от Михаил Белчев и група деца. За церемонията по награждаването, детският състав непринудено е кръстен със звънкото и автентично име, което носи и до момента. Вече 40 години „ Пим-Пам “ разпространява естествената, неповторима детска интерпретация в разнообразни музикални стилове и жанрове. С еднообразно майсторство ансамбълът извършва песни за най-малките, шлагери от международната известна музика, модерни преработки на българския фолклор и произведения на огромните композитори от Барока до наши дни. Хорът е изнасял концерти в Швеция, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, Съединени американски щати, Пуерто Рико, Украйна, Канада.
Талантливата певица Весела Делчева е измежду ярките млади звезди на Националния музикален спектакъл „ Стефан Македонски “. Тя приключва НМА „ Проф. Панчо Владигеров “ със специалностите „ Поп и джаз пеене “ и „ Музикално-сценична режисура”. Певицата е работила като вокален възпитател в телевизионния формат „ X factor “ и е взела участие в българските финали на състезанието „ Евровизия “ през 2007 и 2009 година
Весела е изпълнявала водещи функции в редица постановки на мюзикъли, измежду които „ Магьосникът от Оз “, „ Исус Христос Суперзвезда “, „ Любов и гибел в Мулен Руж”. През последните сезони играе ролята на Бети Шифър в спектакъла „ Булевардът на Залеза “. Тя извършва основна роля в мюзикъла „ Mamma Mia “ на сцената на Софийската опера. Възторжени са отзивите и за най-новата й театрална изява като Кристин в хитовата режисура на Националния музикален спектакъл „ Фантомът на операта “ при започване на 2019г.
Влади Михайлов е прочут български артист, артист и създател на песни. Като част от групата Equinox, той показа България на състезанието „ Евровизия “ 2018, а също и през 2017 година, като вокалист с Кристиан Костов.
Влади стартира кариерата си на артист през 2004 година и към този момент има участия в над 50 непознати продукции. Той е разпознаваемо лице като сътрудник на редица известни имена, измежду които Ейдриън Броуди, Джонатан Прайс, Мартин Шийн, Крисчън Слейтър и други
Влади Михайлов има забележителни участия с основни функции в постановки на мюзикълите „ Исус Христос Суперзвезда “, „ Зоро “, „ Mamma Mia “ в Софийската опера и най-новата режисура на Националния музикален спектакъл „ Фантомът от операта “ от началото на 2019 година
Като фронтмен на групите „ Сафо “ и „ Сленг “ той получава доста награди от български радиостанции и фестивали.
Неговият глас звучи и в българските дублажи на филмовите шлагери „ Рапунцел “ (Флин Райдер), „ Замръзналото кралство “ (Ханс) и „ Мъпетите “ (Гари).
„ Европейски музикален фестивал” е един от най-значимите музикални фестивали на столицата от последното десетилетие. Той се провежда по традиция с формалното партньорство и поддръжка на Министерството на Културата на Р. България и Столичната община. През годините в него са взели участие ярки имена от международните музикални подиуми като Джошуа Бел,
Максим Венгеров, Найджъл Кенеди, Миша Майски, Пинкас Цукерман, отбор „ Кремерата Балтика”, „ Цукерман чембър плейърс”, Камерен оркестър „ Концертгебау”, Academy of St Martin in the Fields, Симфоничен оркестър на Москва „ Руска филхармония “ и други През 2015 година фестивалът получи Наградата на Столична община в област „ Музика “ за ярки достижения в региона на културата. През април 2017 фестивалът бе отличен за повторно със документ за качество от платформата „ Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа “ на Европейската фестивална асоциация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР