Актьорът Ален Делон се просълзи, докато в Кан получаваше почетна

...
Актьорът Ален Делон се просълзи, докато в Кан получаваше почетна
Коментари Харесай

Ален Делон получи почетна Златна палма в Кан

Актьорът Ален Делон се просълзи, до момента в който в Кан получаваше почетна "Златна палма " за цялостна кариера макар митингите на феминистки асоциации, оповестиха Ройтерс и Франс прес. Той благодари на публиката, с която искаше да се сбогува.

"Отдавна не съм се плакал ", сподели 83-годишният артист, до момента в който получаваше влиятелното отличие от щерка си Анушка под гръмките овации на публиката.

В препълнената зала в наличието на френския министър на културата Франк Ристер, президента на фестивала Пиер Лекюр и фестивалния шеф Тиери Фремо публиката бе приканена да носи значки с думата "звезда ", напомнящи онази, която артистът носеше на фестивала през 2007 година

"За мен тази чест е ненапълно като отдадена посмъртно, само че я получавам приживе - означи Делон. - Ще си потегли, само че не и без ви благодаря. Ако съм звезда, това дължа само на вас. " Той добави, че мисли също за двете дами в живота си, актрисите Мирей Дарк и Роми Шнайдер.

Присъждането на наградата провокира полемики при започване на кинофестивала. Феминистки упрекнаха известния артист, че е "расист, хомофоб и женомразец ". Активистки от американската асоциация "Жените и Холивуд " стигнаха до това умозаключение, откакто деликатно изследваха негови изявления в предишното. Те внесоха петиция с 25 хиляди подписа до управлението на кинофеста Делон да не бъде "почетен ". Директорът на фестивала Тиери Фремо се опита да го отбрани, заявявайки: "Делон има правото да мисли това, в което е уверен и е мъчно да съдим от позицията на днешния ден за неща, които са се случили преди много години ".

Извън кънкурсната стратегия бе показан документалният филм "Диего Марадона " на Асиф Кападия. Лентата наблюдава годините, когато Марадона играе за футболния тим "Наполи ". Те са свързани с доста популярност и обожествяването на футболиста от локалните тифози, само че и с падението му през 1991 година, когато позитивен тест за кокаин бележи началото на неговия залез. В рамките на кино лентата са интервюирани 80 души, като измежду тях, с изключение на Марадона, са и доста негови близки. С този филм Кападия завършва трилогия, почнала с кино лентата "Сена ", отдаден на трагично починалия на 34-годишна възраст бразилски водач във Формула 1, и траяла с "Ейми ", който наблюдава живота на певицата Ейми Уайнхаус до гибелта й на 27-годишна възраст.

Филмови звезди, в това число Салма Хайек и Ева Лонгория, уважиха ролята на дамите в киното на церемония вечер в Кан, обявявайки се за тъждество сред половете във филмовата промишленост. Актьори и режисьори означиха, че въпреки държанието във филмовата промишленост да се е трансформирало, напредъкът е муден. "Трябва да се свърши още доста работа ", увери Лонгория. Китайската актриса Гун Ли - звездата от кино лентата "Сбогом, моя налижнице ", получи отличие за кариерата си на церемония вечерта.
15
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР