Актьорът Алек Болдуинофициално е обвинен от прокуратурата на американския щат

...
Актьорът Алек Болдуинофициално е обвинен от прокуратурата на американския щат
Коментари Харесай

Обвиниха официално Алек Болдуин в непредумишлено убийство

Актьорът Алек Болдуин публично е упрекнат от прокуратурата на американския щат Ню Мексико в непредумишлено ликвидиране на операторката Халина Хъчинс , която почина при пукотевица на снимачната площадка на кино лентата " Rust " през октомври 2021 година, предадоха информационните организации.

Представители на прокуратурата споделиха, че сходни обвинявания са предявени и на Хана Гутиерес-Рийд , отговаряла за оръжията по време на фотосите на продукцията в Санта Фе, Ню Мексико. 

Законодателството планува отнемане от независимост за период от най-малко пет години по най-тежките точки от обвинителния акт, отбелязва Ройтерс. 
Адвокатът на Болдуин отхвърли коментар. Актьорът изрично отхвърля виновност.

Защитата на Гутиерес-Рийд пък сподели, че прокуратурата " изцяло неправилно е схванала обстоятелства и е стигнала до неправилни изводи ".

На 19 януари прокурор Мери Кармак-Олтуайз , която води следствието, разгласи, че има намерение да повдигне обвинявания в непредумишлено ликвидиране на Алек Болдуин и на Хана Гутиерес-Рийд.

Миналата есен артистът реализира съглашение със фамилията на умрялата Халина Хъчинс и брачният партньор й разгласи, че няма да води дело за гибелта й. Тогава обаче Кармак-Олтуайз изясни, че постигнатата сделка няма да повлияе на окончателното решение за повдигането на обвинявания от прокуратурата на Ню Мексико.

През октомври 2021 година по време на подготовка за сцена от продукцията артистът Алек Болдуин инцидентно простреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че употребяваният от него реквизитен револвер е бил зареден с бойни вместо с халосни патрони.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР