Актьорът Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство заради

...
Актьорът Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство заради
Коментари Харесай

Съдят актьора Алек Болдуин за непредумишлено убийство

Актьорът Алек Болдуин ще бъде упрекнат в непредумишлено ликвидиране поради стрелбата по операторката Халина Хътчинс, която беше убита на снимачна площадка, предава Би Би Си.

Инцидентът стана, до момента в който Болдуин репетираше с реквизитен револвер сцена за уестърн кино лентата „ Ръст ” в ранчо покрай Санте Фе, Ню Мексико през октомври 2021 година



Хана Гутиерес Рийд, оръжейникът на кино лентата, също ще бъде упрекнат в непредумишлено ликвидиране. Нито един от двамата не е коментирал обвиняванията.

В четвъртък окръжният прокурор на Санта Фе Мери Кармак-Алтуис разгласи, че ще бъдат повдигнати обвинявания против двамата до края на месеца.

„ Актьорът и продуцентът Алек Болдуин и оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд ще бъдат упрекнати по две обвинявания в непредумишлено ликвидиране. Реших, че има задоволително доказателства. За мен никой не е над закона и всеки заслужава правдивост ”, съобщи тя.

И двамата са изправени пред до 18 месеца затвор и санкции от 5000 $, в случай че бъдат приети за отговорни.

Те ще бъдат съдени от правосъдни заседатели, допълниха от прокуратурата.



Режисьорът Джоел Соуза също беше ранен при стрелбата, само че прокурорите споделиха, че няма да бъдат повдигнати обвинявания в тази връзка.

След стрелбата Болдуин твърдеше, че револверът е стрелял самичък, че не е натискал спусъка, че не знаел, че е зареден.

„ Не знам какво се случи на снимачната площадка. Не знам по какъв начин този патрон е попаднал в този револвер. Не знам ”, съобщи той през декември 2021 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР