Актьор в детството си. Продемократичен активист. Ревностен поддръжник на Европейския

...
Актьор в детството си. Продемократичен активист. Ревностен поддръжник на Европейския
Коментари Харесай

Либералният кмет на Варшава връща интригата в полските президентски избори

Актьор в детството си. Продемократичен деятел. Ревностен покровител на Европейския съюз и правата на ЛГБТ общността.

Либералният кмет на Варшава Рафал Тшасковски влезе късно в изборната акция за президент на Полша, само че бързо се очерта като главен противник на сегашния държавен глава, консерватора Анджей Дуда. Той внесе спортен детайл и конспирация в конкуренцията, която преди този момент изглеждаше, че Дуда сигурно ще завоюва.

Тшасковски се включи, откакто пандемията от ковид принуди консервативното държавно управление да отсрочи изборите, в началото планувани за 10 май. " Гражданска платформа ", центристка и проевропейска партия, се възползва от опцията да размени първичната си кандидатка Малгожата Кидава-Блонска, за която социолозите предвидиха, че ще завоюва под 10 % от гласовете.

Все още няма публично оповестена нова дата, само че ръководещата консервативна партия " Право и правдивост ", която поддържа Дуда, споделя, че желае вотът да се състои на 28 юни. Ако никой претендент не завоюва най-малко 50 на 100 от гласовете, ще има балотаж на 12 юли.

Дуда е любимец съгласно последните социологически изследвания. Но преднината му се стопи доста след влизането на Тшасковски в конкуренцията, в която вземат участие 10 претенденти. Много е евентуално Дуда и Тшасковски, и двамата на по 48 години, да се изправят един против различен на втори тур.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР