Актуалният световен шампион във Формула 1 не вярва, че ще

...
Актуалният световен шампион във Формула 1 не вярва, че ще
Коментари Харесай

Хамилтън: Липсва ми желанието да гоня Шумахер

Актуалният международен първенец във Формула 1 не има вяра, че ще откри у себе си желанието да преследва върховото достижение на Михаел Шумахер от 7 шампонски трофеи.

През 2017-а британецът за четвърти път в своята кариера бе коронован за отличник на планетата, откакто се пребори със Себастиан Фетел от Ферари с помощта на убийствена форма през втората половина от сезона. Така той се приближава до единствено 1 трофей от втория по този индикатор – аржентинският водач Хуан Мануел Фанджо. Дистанцията до Шумахер обаче е надалеч по-сериозна.

Люис Хамилтън заприказва за отричане

Рикиардо: Мерцедес завоюва купите на Хамилтън

„ В момента просто не виждам по какъв начин бих могъл да изравня върха на Шумахер”, разяснява Хамилтън. „ За да го задмина, ми трябват още 4 трофеи. За спечелването на моите 4 ми трябваха 10 години.”

„ Нямам нужното предпочитание, че да изравня Шумахер. Да се изравня с Фанджо ще бъде много крепко. Като се има поради, че ще имам минимум още 2 години пред себе си, това ще е моята цел и ще се постарая да я реализира.”

Хамилтън: Няма метод да ме видите във Ферари

„ Когато остарея и погледна обратно, не считам, че броят трофеи ще бъде това, което ще ме дефинира като водача, който съм. Според мен е друго. Става дума за метода на работа с тима, по какъв начин пилотирам болида, по какъв начин всякога се пробвам да извлека максимума от нея – това е, което ме обрисува.”

Хамилтън прибра шампионския трофей

„ Когато бях млад, си мислех, че на 28 години към този момент ще бъда фамилен. Когато станах на 28, нещата тотално се трансформираха. Може би след 2 години ще си кажа: „ Мога да върша това още 10 години”. Наистина обаче се надявам казусът да не е такъв”, заключи Хамилтън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР