Актуалният носител на трофея от Шампионска лига Челси има дълг

...
Актуалният носител на трофея от Шампионска лига Челси има дълг
Коментари Харесай

Роман Амбрамович натрупа 2 милиарда дълг на Челси

Актуалният притежател на трофея от Шампионска лига Челси има дълг в размер на 1,8 милиарда евро, откакто Роман Абрамович е инжектирал пари предишния сезон в клуба, оповестява " The Times ".

Годишните доклади на " Fordstam Ltd ", компанията майка на Челси, демонстрират, че съветският предприемач и притежател на клуба е отпуснал 24 милиона евро предходната година, което е довело до в допълнение увеличение на дълга. Тази инжекция на пари накара " сините " да надминат Манчестър Юнайтед и Ливърпул във връзка с разноските за заплати, макар записаните загуби от 187 милиона през предишния сезон.

По съответно, сметката за заплати на Челси се е нараснала до 399 милиона евро, т.е. 17,5% повече, частично заради изплащането на бонуси за играчите му за спечелването на Шампионската лига. В съпоставяне с преследвачите си, Манчестър Юнайтед е отделил 386 милиона за заплатите на своите футболисти, а Ливърпул - 390 милиона евро. Единственият пред Челси е Манчестър Сити, чието перо за възнагражденията на футболистите му е 420 милиона евро.
 След абсурда с Тухел: Съдбата на Лукаку в Челси е ясна
След абсурда с Тухел: Съдбата на Лукаку в Челси е ясна

Двамата са почисти връзките си

Очевидно към това би трябвало да се добави и мощната инвестиция, направена от " сините " при започване на сезона с разноски за прехвърляния от 266 милиона евро, разпределени за Кай Хаверц, Тимо Вернер, Бен Чилуел, Хаким Зиеш и Едуар Менди.

Въпреки това, защото заемите са от Роман Абрамович, притежателят на клуба, Челси няма задължения, тъй като съветският магнат ще би трябвало да ги покрие, в случай че пожелае да продаде клуба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР