Актуалните възможности за финансиране на стартиращ бизнес по оперативната програма

...
Актуалните възможности за финансиране на стартиращ бизнес по оперативната програма
Коментари Харесай

Процедурата за стартиращ бизнес Насърчаване на предприемачеството предизвиква огромен интерес

Актуалните благоприятни условия за финансиране на започващ бизнес по оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност " бяха показани на семинар в София. Най-голям интерес провокира процедурата " Насърчаване на предприемачеството ". 

Процедурата е към този момент отворена и разполага с бюджет повече от 67 млн. лева Идеята е да се поддържат прохождащи компании, регистрирани след края на 2016 година. Секторите, които ще бъдат финансирани са разграничени в две групи, разясни Анна Генчева от Областния информативен център - София. В едната група като предпочитани по Националната тактика за поощряване на дребните и междинни предприятия браншове са изведени производството на текстил, на химични артикули, на електронни и оптични артикули, на компютърна и информационна техника, издателската активност. Във втората група попадат обработката на кожи, производството на произведения от корк, плява и материали за плетене, производството на лекарствени субстанции и артикули, действия в региона на дизайна и фотографията, както и медико-социални грижи с настаняване. 
Минималният предел, за който може да кандидатства всяка компания е 50 хиляди лв., а оптималният - 200 000. Фондовете на Европейски Съюз покриват 80% от интензитета на активността, останалите 20 се съфинансират от компаниите. До момента са подадени 264 планови оферти. 
Освен тази процедура за безплатно финансиране, на представителите на бизнеса бяха показани и опциите, предоставяни от Фонда на фондовете. Тук финансовата поддръжка се дава под формата на облекчено кредитиране и дялово финансиране. " Планираме в границите на идната година, стартирайки занапред, да имаме артикули във всички етапи на развиване на предприятието - от начален стартъп капитал до финансиране за към този момент развили се, растящи предприятия, потвърдили на пазара своята експертиза, артикул или услуга предприятия ", посочи Ангелина Тодорова от Фонд " Мениджър на финансови принадлежности в България ".
Още елементи по тематиката чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР