Актуалните тенденции за все по-категорично затягане на нормите за вредни емисии и

...
Актуалните тенденции за все
по-категорично затягане на нормите за
вредни емисии и
Коментари Харесай

Средната възраст на предлаганите коли втора употреба в България е над 17 години

Актуалните трендове за все по-категорично стягане на нормите за вредни излъчвания и увеличение на броя на хибридите и електрическите автомобили на пазарите в най-развитите стопански системи си остават само положително благопожелание в България, където активно се търгуват коли със значителен пробег и възраст.

Според разбор на уеб страницата за инспекция на историята на коли https://bg.vin-info.com/, базиран на данни за цялата 2019-а година от един от най-популярните уеб сайтове за обяви у нас, междинната възраст на предлаганите през предходната година 601612 (в сайта) возила е 17,08 години. Топ 5 по брой предлагани автомобили заемат огромните немски марки (Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, Audi, Opel), а в Топ 10 влизат още Peugeot, Toyota, Renault, Ford и Honda.

На процедура на Mercedes-Benz и VW се падат над 22% от пазара на коли втора ръка в България, като най-популярните модели са 3-a серия на BMW, Golf (VW), C-Klasse (Mercedes-Benz), Passat (VW)и A4 (Audi) – всеки с дял над 2%.

Разпределението по видове задвижване показва изрично предимство на дизела – с 61%. На бензиновите автомобили се падат съвсем 39%, а на хибридите - незначителните 0,2%. Електромобилите са почти фиктивно показани с под 0,01% от пазара.

На фона на това владичество на дизела, не е изненада, че междинният пробег на предлаганите коли е над 215 000 км. Това с особена мощ важи за водещите 5 немски марки, където цифрата е още по-голяма. Интересен е и фактът, че при японските модели междинният пробег на предлаганите транспортни средства втора употреба е под 200 000 км.

Предвид сериозната възраст на автомобилите втора ръка, които са в продажба на Българския пазар, е на практика наложително да се провери тяхната история преди покупка. Така могат да бъдат разсеяни подозренията за произхода им (ако не са докладвани като откраднати през годините), а и да се получи точна информация за претърпените инциденти и техническото им положение, както и за броя предходни притежатели. Това става елементарно единствено по VIN номера на автомобила, където при търсене в сайта https://bg.vin-info.com/ се изготвя отчет на база записите във всички международни регистри. Така елементарно може да се наблюдава пробега на колата при предходни регистрации и инспекции, и да се видят фотоси от предишни години, с цел да се оцени състоянието ѝ. По този метод бъдещите собственици на коли втора употреба на процедура отстраняват риска от закупуване на крадено возило и до голяма степен неприятните изненади, свързани с техническото му положение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР