Актуалните и важни към настоящия момент проблеми на община Варна

...
Актуалните и важни към настоящия момент проблеми на община Варна
Коментари Харесай

Съветниците на БСП: Общинският съвет във Варна ще заседава за да не бъде разпуснат служебно, няма да обсъжда нищо важно

Актуалните и значими към сегашния миг проблеми на община Варна не участват в дневния ред към поканата за идното съвещание на Общинския съвет на Варна. Това заявявят съветниците на Българска социалистическа партия в локалния парламент в своя позиция.

Според социалистите сесията се привиква единствено тъй като изтича законовия период, след който би трябвало да се организират нови избори поради бездейност на органа. Заседанието ще бъде на  13 и 14 юли 2020г., а въпросният период по закон изтича на идващия ден.

Ето какво се споделя още в мнението на варненските общински съветници от Българска социалистическа партия:
" Според ръководещите предпочитани са други въпроси, а не повредата  във Варненското езеро, проблемите в инженерната инфрактуктура изключително в частта за канализационно-отводнителната система на уличната мрежа, настоящото осъществяване на бюджета.
В плана за дневен ред са документи, претенции, преписки и какво ли още не с дати от началото на 2019г. до в този момент.  Видимите и търсени от болшинството резултати са свързани с масирано и целеустремено понижаване на собствеността на общината по най-различни способи: продажби на парцели на будещи изненада „ пазарни “ цени, преустановяване  на  съсобственост  с общината. 
Общинската стопанска система се гледа на парче.. Неясно по какъв начин се трансформира  вече агонизиращото сдружение „ Обреди “ ЕООД, което до преди 5-6 години беше извънредно печеливше общинско сдружение, унищожават се сдружения, приключват се контракти с неразбираемо наличие, само че носещи тежки деловодни номера, оферират се за подписване контракти с всякакви деловодни номера. 
Променят се общински наредби, отпускат се пари, дава се единодушие за вдишване на дълготраен общински дълг...
За 9-те дни от началото на месец юли на съветниците са изпратени по електронните пощи единствено в предмета на комисия „ Финанси и бюджет “  36 писма,  а на комисия „ Собственост и стопанство “ – 111, като във всяко има по доста приложения.. Насрочването на комисиите „ от през днешния ден за на следващия ден “ и изпращането на материалите за тях в същия период не може да обезпечи нужната качествена работа по тях. Обективно прочитането на подобен размер профилирана информация  изисква време, а за разбора му  понякога са нужни и спомагателни съвещания, изследвания, подготовка.. 
Т.е. работата на цялата общинска администрация за интервал от към година и половина всеки консултант би трябвало да обработи за към 7-10 дни и да вземе отговорно пред варненци решение с метода си на гласоподаване.
Числата демонстрират, че в плануваните два дни за осъществяване на съвещание на Общинския съвет – 13 и 14 юли единствено в точката на комисия„ Собственост и стопанство “  ще се преглеждат 118 подточки, а в тази на „ Финанси и бюджет “ – 27.
Интересен факт е, че даже и в късните часове на нощта не престават да идват нови и нови материали, към този момент в точка „ Разни “ заради законова неспособност да се включат където би трябвало.
Пасивността на съветниците, които разясниха в медиите, че са съпротива на ръководството на ГЕРБ, а не поддържаха настояването на съветниците от Българска социалистическа партия за изключителна сесия, заради което не се събра нужният брой съветници за нея,  доведе до внезапното пробуждане на ръководещите  - ГЕРБ и компания в края на законовия период за разформироване на Съвета.. 
Прокарването в незабавен порядък на толкоз характерни покупко-продажби и решения в горещото юлско време без опция за справедлив, професионален и дипломиран разбор,но въпреки всичко в законовите периоди и според законовите процедури,  в региона на правото  се назовава корист с права ". 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР